Canary Wharf in de startblokken

Canary Wharf is een groot financieel centrum in volle ontwikkeling in het district 'Tower Hamlets' in Londen. De stadsplanners keurden onlangs een belangrijk deel van dit project goed. Het ontwerp, genaamd 'Wood Wharf', bestaat uit dertig nieuwe gebouwen. Allies en Morrison dachten het uit. Het omvat een cilindrische woontoren van Herzog & de Meuron, 3.100 woningen, 240 duizend vierkante meter kantoorruimte, een basisschool, een medisch centrum, een buurthuis, een hotel, en ongeveer honderd verkooppunten. In totaal biedt het project 3,6 hectare aan openbare ruimte.

De eerste fase

De eerste fase van de ontwikkeling bevat de toren van Herzog & de Meuron en gebouwen door Stanton Williams en Allies en Morrison en zal 884 woningen en 20 duizend vierkante meter kantoorruimte realiseren. De projectontwikkelaar, Canary Wharf Group, wil eind 2014 starten met de werkzaamheden en hoopt de eerste gebouwen te kunnen openen in 2018.

 

Een levendige wijk

"Deze belangrijke oostelijke ontwikkeling van Canary Wharf zal de buurt opwaarderen tot één van de meest levendige en dynamische wijken in Londen.'', zegt George Iacobescu, voorzitter en CEO van de Canary Wharf Group. Het stadsdeel is bestemd voor gemengd gebruik: commercieel en residentieel. 'We combineren nieuwe kantoren in de TMT-sector (technologie, media en telecommunicatie) met een breed scala aan winkels, restaurants en nieuwe woonmogelijkheden, alle opgetrokken rond nieuwe, royale, openbare ruimte.'

 

Bron: Archdaily

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage