De duurzaamheid van houtskeletbouw

Duurzame houtskeletbouw
Duurzame houtskeletbouw
Duurzame houtskeletbouw
Duurzame houtskeletbouw
Duurzame houtskeletbouw

De duurzaamheid van houtskeletbouw bewijst zich op vele fronten. Naast de ecologische factoren zijn er nog andere voordelen die een rol spelen bij de keuze voor prefab houtskeletbouw. In wat volgt worden de verschillende voordelen van houtskeletbouw uiteengezet.

UITERMATE ECOLOGISCH

Wie begaan is met het milieu en zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen, kiest resoluut voor prefab houtskeletbouw. Deze duurzame bouwmethode levert een energiezuinige woning op waarin het comfortabel leven is. Een houtskeletwoning biedt naast een uitstekende warmte-isolatie ook een zeer goede geluidsisolatie. Bovendien zijn er bij houtskeletbouwwoningen geen koudebruggen, wat het E-peil en S-peil positief beïnvloedt en dus ook de waarde van de houten woning doet stijgen. Dat alles maakt dat houtskeletbouw de laatste jaren sterk aan populariteit wint. 

DE KRACHT VAN HOUT

De bouwsector is een grootverbruiker aan grondstoffen en energie. Om de duurzaamheidsdoelstellingen te halen biedt houtskeletbouw één van de belangrijkste oplossingen. Het hout dat Carpentier gebruikt om de prefab houtskeletwanden te vervaardigen komt enkel uit duurzaam en legaal bosbeheer. Dit betekent dat er na het kappen van de bomen ook weer nieuwe bomen worden aangeplant en er dus geen natuur verloren gaat. Daarmee draagt het hout van Carpentier dus bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Bovendien kan Carpentier, indien gewenst, ook ecologische houtvezelisolatie aanbrengen. Dat maakt het ecologische plaatje compleet. 

Bovendien worden voor de opbouw van de houtskeletbouw bij Carpentier ook bewust ecologische keuzes gemaakt. Zo worden de prefab houtskeletwanden  bij voorkeur geïsoleerd met ecologische houtvezelisolatie. Hier kan u meer lezen over het productieproces van houtskeletbouw bij Carpentier: https://carpentier.be/nl/producten/houtskeletbouw

KORTE BOUWTERMIJN EN INSTAPKLAAR

Verder biedt het snelle bouwproces van deze duurzame bouwmethode een niet te onderschatten voordeel. In vergelijking met een traditionele bouw duurt het productieproces van houtskeletbouw immers veel minder lang. Ook is er minder tijdverlies op de bouwplaats zelf, omdat deze droge bouwmethode niet weersafhankelijk is en alle prefab houtskeletwanden als een puzzel in elkaar vallen, of het nu gaat om een aanbouw van een woning in houtskeletbouw,  een volledige prefab houtskeletwoning of een tuinkantoor in houtskeletbouw.

Bij Carpentier kan u bovendien dankzij hun gebruiksvriendelijke app al van bij de ontwerpfase en calculatie een vlotte start nemen, waardoor op zeer korte termijn een houtskeletbouw kan gerealiseerd worden. Ontdek hier hoe het bouwproces van een houten woning bij Carpentier in zijn werk gaat.

MINDER TRANSPORT

De prefab-elementen worden kant-en-klaar in bouwpakketten op de werf geleverd. Bij Carpentier kan dit zelfs inclusief de montage van de houten gevelbekleding. Prefab houtskeletbouw scheelt dus ook in transport van machines en losse materialen naar de bouwplaats, wat de duurzaamheid extra ten goede komt.

Deel dit artikel:
Onze partners