De sterkste vloeren ter wereld

De high pressure floors van BerryAlloc worden geproduceerd in Noorwegen en combineren de schoonheid en kracht van technologie en design uit Scandinavië. Ze zijn gemaakt voor elk type ruimte – residentieel of commercieel – en elke levensstijl.

Deze vloeren van topkwaliteit zijn bestand tegen alle dagelijkse uitdagingen, van het drukke beloop in een commerciële ruimte tot het leven thuis met het gezin, de vrienden en de huisdieren. Kies een van de 74 decors uit drie verschillende collecties: Original, Grand Avenue en Grand Majestic. De drie collecties bieden een rijke keuze aan hout, steen of beton en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van standaard tot indrukwekkend extra lang en extra breed.

Wat maakt deze high pressure floors zo uniek?

Extreem impactbestendig

De high pressure floors van BerryAlloc zijn extreem slagvast dankzij hun dikke, hoogwaardige toplaag en hun supersterke beschermlaag. Zelfs bij een harde impact zie je geen sporen of schade.

Krasbestendig

High pressure floors zijn extreem kras- en vlekbestendig en dus perfect voor intensief commercieel gebruik of een druk thuisleven. Ze zijn voorzien van een krasbestendige slijtlaag (klasse 34 AC6), de sterkste bescherming in hun categorie.

Het sterkste lockingsysteem

Enig in zijn soort: het unieke en gepatenteerde aluminium lockingsysteem maakt deze toch al solide vloeren extra sterk. Eigenlijk hoef je zelfs geen expansieprofiel te gebruiken voor oppervlakken tot 15 x 15 m. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk te plaatsen: druk gewoon de plank naar beneden en het lockingsysteem klikt de plank vast. Simpel! En buitengewoon snel.

Ecologische vloeren

Elke haast onverslijtbare high pressure floor wordt vervaardigd uit hout met PEFC-certificering (Programme for the Endorsement of Forest Certification) en gerecycleerd craftpapier. Dat gebeurt in Noorwegen, onder het toeziende oog van experts en in een fabriek met ISO 14001-certificering die lokale elektriciteit uit waterkracht gebruikt. Al het productieafval wordt gebruikt om de fabriek te verwarmen en levert verwarmingsbrandstof voor wel 250 winkels en gezinnen in de buurt.

Het plasticverbruik ligt 70 ton lager op jaarbasis en er wordt voortdurend onderzoek gedaan om dit nog verder te beperken. Het volledige proces, van concept en ontwerp tot fabricage en verpakking, gebeurt intern in Noorwegen, om een duurzame vloer van superieure kwaliteit te garanderen. BerryAlloc vindt een gezonde binnenluchtkwaliteit erg belangrijk, en dus maakt het bedrijf vloeren met zo weinig mogelijk VOS (vluchtige organische stoffen).

Ideaal voor commerciële ruimtes

Deze vloeren met een extreem duurzaam oppervlak staan bekend als de sterkste ter wereld. Ze doen het uitstekend in intensief gebruikte en drukke commerciële ruimtes en zijn te vinden in luchthavens, bij autodealers, in showrooms en in winkel- en recreatiecentra. Als sterkste vloeren op de markt sleepten ze al prestigieuze contracten in de wacht. Zo werden ze onder meer gebruikt in Heathrow Airport en op de Wereldtentoonstelling van Milaan in 2015.

“Met meer dan een miljoen passagiers per jaar hadden we in de lounge van onze luchthaven een sterke vloer nodig. Na drie jaar oogt onze high pressure floor nog altijd gloednieuw – geen
spoortje schade”, vertelt Arne Johan Johnsen, Airport Managing Director van Kristiansand Lufthavn, Kjevik.

Kevin Hægeland, Product Manager high pressure floors, vat het samen: “Onze collectie high pressure floors combineert een unieke stevigheid en schoonheid met originele dessins en authentieke afwerkingen. Dankzij de PEFC-gecertificeerde materialen en 10 jaar garantie is dit een vloer die voldoet aan alle verwachtingen inzake esthetiek, prestaties en duurzaamheid van bedrijven als Volkswagen, Heathrow Airport en Crown Plaza Hotels.”

Wist je dit al?

High pressure floors zijn een goed alternatief voor keramische tegels. Ze doen zeker niet onder qua sterkte en krasbestendigheid, terwijl ze ook mooie houtdessins bieden en eenvoudig te plaatsen
zijn. De high pressure floors van BerryAlloc zijn dan ook een waardig alternatief voor klanten die hun commerciële ruimte net dat tikje extra willen geven met luxueuze houtdessins.

Wat is het verschil tussen een high pressure floor en een laminaatvloer?

High pressure floor:

  • Buitengewoon goed bestand tegen slijtage.
  • Ideaal voor woningen en voor commercieel gebruik. Ook voor druk bezochte plaatsen, zoals hotels, restaurants, kantoren en zelfs luchthaventerminals!
  • Het ultrasterke aluminium lockingsysteem verdraagt tot 1200 kg per strekkende meter.
  • Verkrijgbaar in unieke plankformaten – bekijk de Grand-collecties.

Laminaat:

  • Ideaal voor residentieel gebruik met intensieve activiteit.
  • Exclusieve oppervlakken met natuurlijke houtdecors.
  • Zeer krasbestendig.
  • Voorzien van hydro+, de baanbrekende waterafstotende technologie van BerryAlloc (verkrijgbaar voor een select aantal collecties).
  • Diverse afmetingen: verschillende plankgroottes en specifieke vloerpatronen (visgraat, scheepsdek ...)
Deel dit artikel:
Onze partners