Knauf Diamond Board, scoort op alle vlakken

© Knauf
© Knauf
© Knauf
© Knauf
© Knauf

Op zoek naar een hoogwaardige, duurzame en veelzijdige oplossing voor scheidings- en voorzetwanden? Ontdek Knauf Diamond Board: de multifunctionele wandoplossing, sterk én tijdloos als een diamant. Deze gipsplaat is zowat universeel toepasbaar.

De stootvaste Diamond Board gipsplaat is versterkt met glasvezels, wat zorgt voor een uitstekende duurzaamheid en sterkte (mechanische belasting tot 75 kg per hollewandplug Hartmut bij een dubbele bekleding). Ideaal voor gebruik in drukke huishoudelijke omgevingen, maar ook in veeleisende commerciële ruimtes, scholen, ziekenhuizen, sportcentra, …

Naast hun sterkte bieden de gipsplaten in combinatie met metaalprofielen en glaswolisolatie een hoge brandwerendheid van EI 60 en een uitstekende akoestische prestatie tot 61 dB. Alle bouwdetails zijn terug te vinden in de specifieke proefattesten. Ook van vocht in badkamers, wasruimtes en andere natte omgevingen heeft de geïmpregneerde plaat geen last. Is er directe aanwezigheid van spatwater? Dan is een behandeling met een afdichtemulsie zeker aanbevolen.

Installatiegemak

Diamond Board is even gemakkelijk te installeren en te bewerken als een conventionele gipsplaat. Probleemloos op maat te snijden of te breken, of je gebruikt de gepaste Diamond Board schroeven. De plaat is flexibel en buigzaam, en laat zich vlot vormen om te passen bij vrijwel elke ruimte of architecturaal ontwerp.

Met Diamond Board heb je niet alleen een praktische oplossing, maar ook een stijlvolle. Het gladde oppervlak is gemakkelijk te schilderen, te behangen of te betegelen, met een naadloze en esthetisch aantrekkelijke afwerking en uitstraling.

Tot slot is Diamond Board milieuvriendelijk overeenkomstig de hoogste normen voor duurzaamheid (C2C Bronze-certificaat). De plaat is vrij van schadelijke stoffen en draagt bij aan een gezondere binnenlucht. De gipsplaten worden lokaal in België geproduceerd en bevatten een aanzienlijk percentage grondstoffen uit de recycling van andere gipsplaten.

Bron: Knauf
Deel dit artikel:
Contacteer Knauf
Onze partners