Deadline deelname Belgian Building Awards 2018 verlengd: 5 december!

Op donderdag 22 februari 2018 worden de volledig vernieuwde prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt op BATIBOUW. Dit evenement lauwert de realisaties van architecten, bouwheren, studiebureaus en aannemingsbedrijven. BBA is een organisatie van BATIBOUW in samenwerking met Roularta, Redactiebureau Palindroom, de Confederatie Bouw, Ik Ga Bouwen & Renoveren, de Orde van Architecten en architectura.be. Inschrijven kan nog tot en met dinsdag 5 december 2017.

De Belgian Building Awards (BBA) krijgen een nieuw elan. Voor de Architectuurawards werd een totaal nieuw concept ontwikkeld waarbij prijzen toegekend worden in vijf categorieën: Rookie of the Year, Art Integration, Social Engagement, International en de Pioneer Award. De awards worden uitgereikt op 22 februari 2018 op BATIBOUW. Alle genomineerden komen aan bod in een Knack-special ‘Belgian Building Awards’ die uitgedeeld zal worden tijdens de awardshow.

Awards

Rookie of the Year

In de categorie Rookie of the Year gaat de organisatie op zoek naar een jong Belgisch architectenbureau dat vernieuwende architectuur weet te koppelen aan een degelijk management. Voor deze categorie komen bureaus in aanmerking die maximum 10 jaar bestaan en waarvan minstens de helft van de zaakvoerders jonger is dan 35 jaar.

Art Integration Award

De categorie Art & Architecture staat open voor projecten waarin op geslaagde wijze aan kunstintegratie gedaan werd. Alle projecten, gelegen in België of ontworpen door een Belgische architect en opgeleverd sinds 2014 komen hiervoor in aanmerking.

Social Engagement Award

De categorie social engagement is bestemd voor Belgische architectenbureaus die door één of meer specifieke projecten en/of door hun bedrijfsfilosofie blijk geven van sociaal engagement. Bureaus die met woorden en daden laten zien dat ze oog hebben voor de minder bedeelden (armen, gehandicapten, derde wereld, kansarmen,…) en/of zich inspannen voor een betere en meer duurzame maatschappij.

International Award

Deze categorie richt zich tot architectenbureaus die een geslaagd buitenlands project hebben gerealiseerd. Het project moet ontworpen zijn door een Belgisch bureau, maar moet zich buiten België bevinden. Het project moet opgeleverd zijn in 2015 of later.

Voor deze prijs is vooral de architecturale kwaliteit van belang. In hoeverre vormt het project een toonbeeld van kwaliteitsvolle en duurzame architectuur?

Pioneer-Award

De Pioneer award bekroont een architect, een externe persoon of organisatie die op een bepaald vlak een pioniersrol vervuld heeft door als een van de eersten zijn nek uit te steken voor een ideaal dat de architecten en/of de architectuurkwaliteit in de breedst mogelijke betekenis van het woord ten goede zal komen. Door een out-of-the-boxaanpak is hij erin geslaagd een bepaalde problematiek onder de aandacht te brengen en heeft hij anderen ervan overtuigd om zijn voorbeeld te volgen.

 

Hoe deelnemen?

Deelnemen kan enkel door online het deelnameformulier in te vullen via de website van de Belgian Building Awards. Voor de Pioneer Award is het niet nodig in te schrijven. Hiervoor gaat de jury zelf op zoek naar geschikte kandidaten.

De uiterste datum van inschrijving is dinsdag 5 december  2017. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking die plaatsvindt op 22 februari 2018 op BATIBOUW.

 

>> STEL U KANDIDAAT<<

Deel dit artikel:
Onze partners