Duurzame aluminium ramen en deuren vanuit een persoonlijke aanpak

Artline

Sapa, de marktleider in aluminium sluit- en schrijnwerksystemen voor ramen, deuren en gevels, zal tijdens Batibouw van 29 februari tot 8 maart haar recentste innovaties in de kijker zetten. Duidelijk zal te zien zijn hoe het merk zich positioneert ten aanzien van duurzaamheid. 

Bezoekers kunnen op de Sapa stand kennis maken met het raam "Avantis Smartline 75 SHI", een hoogwaardig thermisch isolatiesysteem met drie kamers.  Dit systeem heeft een bouwdiepte van 75 mm en levert hoge prestaties in geval van extreme weersomstandigheden (sterke windstoten en lage temperaturen).

Om particuliere bouwheren of architecten die werken aan renovatieprojecten of nieuwbouw ook op visueel vlak te bieden wat zij nodig hebben, biedt het merk Sapa daarnaast de Avantis Smartline 70 Ligna-reeks aan in 3 verschillende designs: Ligna, Ligna Industrial en Ligna Vlak. Deze frame- en profieloplossingen hebben een strakke uitstraling en zijn daarom geschikt voor een landelijke, loft of industriële uitstraling. Architecten en interieurontwerpers zijn het erover eens dat de Avantis Smartline 70 Ligna-reeks perfect past bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Het hoogwaardig aluminium schuifraam Confort Smartline XS is dankzij een versmalde aanzichtbreedte van slechts 36 mm één van de smalste schuiframen in zijn soort. De Confort Smartline schuiframenreeks voldoet bovendien aan de strenge EPB-regelgeving waarbij de isolatiewaarde van het raam (Uw) lager dient te zijn dan 1.5 W/m²K .

Confort Smartline heeft een bouwdiepte van 160 mm en is beschikbaar in mono, duo- of tri-rail, vast-schuif-vast, en 4-slag. Het maximale vleugelgewicht bedraagt 330 kg voor hefschuiframen, en 250 kg voor schuiframen.

 

Panovista Max van Renson

De Artline open hoek kan je ontdekken in combinatie met de screen Panovista Max van Renson. De start van een samenwerking waarbij beide merken samen de high end markt willen benaderen.

Artline is state of the art en staat voor kwaliteit, maximale lichtinval en comfort. Een hoogwaardig thermisch onderbroken schuifsysteem met een slank aanzicht van de middenstijl van slechts 26 mm. Het schuifraam is uitermate geschikt voor grote glazen (schuif)wanden, tot een hoogte van maar liefst 4,5 meter.

Met de open hoek van Artline zijn binnen en buiten altijd in harmonie. Het minimalistisch design schept licht en ruimte. Artline creëert een slank en elegant uitzicht met een weidse blik op de omgeving. De intrinsieke eigenschappen maken Artline tot een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Glaspartijen tot aan het plafond kunnen eenvoudig bediend worden. 

Dankzij de Panovista Max van Renson hoef je ook bij hoekramen als deze niets in te boeten aan comfort. Zelfs met de specifieke hoekzonwering naar beneden blijft het zicht naar buiten optimaal behouden, want in de hoek zijn geen storende kabels of geleiders te zien. En dat terwijl de zon tegengehouden wordt daar waar dat het efficiëntst is: nog voor die het glas bereikt. Aangezien bij het neerlaten van de zonwering de 2 doeken op de hoek in elkaar ritsen, is deze hoekscreen bestand tot windsterktes van 90 km/u.  

 

Hydro CIRCAL 75R

Met de nieuwe productietechnologie van Hydro CIRCAL 75R werd een legering ontwikkeld die uit minimaal 75% post-consumed gerecycled aluminium bestaat. Ramen, deuren en vliesgevels van gebouwen die op het einde van hun levensduur zijn gekomen, worden op die manier gebruikt voor het produceren van nieuwe aluminium bouwsystemen die meteen voldoen aan de huidige en toekomstige wensen en eisen. Dankzij dit systeem, ontwikkeld door het moederbedrijf Hydro, wordt slechts 5% van de energie die nodig is voor primaire aluminiumproductie verbruikt en wordt een aanzienlijke CO2-reductie gerealiseerd. 

Zo biedt Hydro’s systeem CIRCAL 75R (2,3 kg CO2 per kg geëxtraheerd aluminium) de mogelijkheid om nieuwe oplossingen te produceren met 75% post-consumer gerecycleerd aluminium.  

Dankzij zijn wetenschappelijk onderbouwde werkwijze, heeft Hydro twee locaties in Europa (Dormagen in Duitsland / Clerveaux in Luxemburg) die gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt post-consumer schrootafval opnieuw in omloop brengen. Hierdoor wordt een hoogwaardige smelt met zeer lage integratieniveaus mogelijk gemaakt. De verschillende stappen in de aluminiumextractie zijn gecertificeerd door het Noorse label DNV-GL.

Reeds beschikbaar op NRGY 62 en Elegance 52 van Sapa. Beschikbaar op Confort Smartline en Confort 160 van Sapa vanaf Q2 2020.

 

Hydro REDUXA 4.0

Dankzij de toepassing van hernieuwbare water-, wind- en zonne-energie kunnen we schoner aluminium dan ooit produceren. Hydro REDUXA heeft een maximale CO2-voetafdruk van 4,0 kg CO2 per kg geproduceerd aluminium. Een kwart van het wereldwijde gemiddelde. Gecertificeerd conform ISO 14064 door DNV GL.

Beschikbaar op Avantis Smartline van Sapa vanaf Q3 2020. 

Bron: Sapa
Deel dit artikel:
Onze partners