Eerste deelnemers voor FSC Project Award bekend

Inzendingen Publiek Gebouw
Inzendingen Particulier Gebouw
Inzendingen Projectbouw
Inzendingen Buiteninfrastructuur

Via de FSC Project Awards wil FSC België in oktober 2015 het beste project waarbij gebruik gemaakt werd van FSC gecertificeerd hout, in de kijker zetten. De eerste deelnemende projecten in de 4 categorieën zijn ondertussen bekend. Andere projecten in FSC gecertificeerd hout kunnen nog ingediend worden tot midden september. 

De 4 categorieën waarin een FSC award uitgereikt wordt zijn: ‘Projectbouw’, ‘Publiek gebouw’, ‘Particulier gebouw’ en ‘Buiteninfrastructuur’. In elk van deze 4 categorieën werden reeds een aantal projecten aangemeld.  


Aanmeldingen

  • In de categorie 'Publiek gebouw' werd het Koninklijk Atheneum in Zottegem ingediend door Evr-Architecten bvba.
  • In de categorie 'Particulier gebouw' werd o.a. de woning De Groote- Odberg aangemeld door De Noordboom.
  • In de categorie 'Projectbouw' vinden we o.a. het project Het kanaal, de witte silo's & de pakhuizen, door Eskra Bouw BV.
  • In de categorie 'Buiteninfrastructuur' werd bijvoorbeeld de trapconstructie in duinen van Quintelier ingediend.

Een volledig overzicht van alle projecten vindt u hier.

Bijkomende projecten kunnen nog aangemeld worden tot midden september, waarna de jury aan de slag gaat. De winnaars worden bekend gemaakt op 20 oktober 2015, tijdens het event voor het 10 jarig bestaan van FSC België op de vakbeurs Prowood2015 in Gent, waar ze hun award in ontvangst kunnen nemen.

Tot slot worden aan het eind van het event de ‘FSC project awards’ uitgereikt aan de beste projecten met FSC hout van 2014-2015.

Bent u ook betrokken bij een project met FSC hout, en/of wil u meer informatie over de 'FSC project awards' dan vindt u meer informatie via deze link.

 

FSC

Forest Stewardship Council is een internationale organisatie die wereldwijd verantwoord bosbeheer nastreeft. FSC werd opgericht door bosbeheerders, bedrijven uit de hout- en papiersector, sociale bewegingen en milieuorganisaties. FSC beheert een systeem van boscertificering. Het FSC-label op producten geeft aan dat deze afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen en/of gerecycleerd materiaal. 

Deel dit artikel:
Onze partners