Gebruikte vloeren krijgen tweede leven met Second Life van COREtec Floors

Als ontwikkelaar van meerlaagse, watervaste rigid vloeren, is COREtec Floors de eerste fabrikant die een terugnamedienst op poten zet om gebruikte vloeren een tweede leven te geven. Binnenkort komt er een platform waar de ‘nearly new COREtec® ’-vloeren worden aangeboden. In eerste instantie worden deze Second Life vloeren aan vzw’s en jeugdbewegingen aangeboden, maar ook particulieren kunnen hier terecht. Ophaling en reiniging met COREtec® bio-producten door een maatwerkbedrijf, bezorgen de vloer een tweede leven met nauwelijks merkbaar kleurverschil.

COREtec® Floors is dé innovator in de vloerenbranche. De Soundcore® technologie zorgt voor een geluiddempend kernmateriaal dat rigiditeit garandeert zonder verlies aan buigzaamheid. Dankzij deze technologie zijn de 8 mm dikke planken zachter dan luxevinyltegels, de geluidsdemping is beter en het hout-kunstofcomposiet zorgt ervoor dat er geen ondervloer meer nodig is. Door de achterzijde uit kurk en het makkelijke kliksysteem zijn COREtec®-vloeren dan weer zwevend en droog te plaatsen.

Hergebruik of recyclage?

De meerlaagse constructie uit diverse materialen vereist dermate veel energie om te kunnen worden gerecycleerd dat een circulaire oplossing aangewezen is. COREtec zag daarin net een kans om met een milieuvriendelijke oplossing te komen: inzetten op oneindig hergebruik via een nieuw businessmodel, Second Life vloeren, dat uniek is in de sector. Omdat de vloeren droog en dus demonteerbaar geplaatst worden – tot 400 m² zonder uitzettingsvoeg en in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat zonder profieltjes aan deuropeningen – en bestaan uit duurzaam materiaal, is dat immers perfect mogelijk.

Wie thuis een COREtec®-vloer heeft liggen en kiest voor een nieuwe COREtec®-vloer, kan de firma contacteren om zijn vloer gratis te komen ophalen. Hiermee sla je twee vliegen in één klap: je spaart stortkosten uit en krijgt een mooie korting op de aankoop van een nieuwe COREtec®-vloer. Via het Second Life platform krijgt de oude vloer een echte tweede kans. En daardoor werk je als klant ook mee aan een meer duurzame wereld.

Geen kleurverschil met nieuwe vloerplanken

De nieuwe Second Life dienst van COREtec® Floors heeft ook een sociaal aspect. Voor de reiniging van de gebruikte vloerplanken schakelen we immers een maatwerkbedrijf in. Die gebruikt speciaal ontwikkelde COREtec® bio-producten om de gedemonteerde vloeren te reinigen, die ervoor zorgen dat de gebruikte vloeren er als nieuw uitzien en er geen kleurverschil merkbaar is met dezelfde planken in de winkelrekken.
We namen de proef op de som toen ons hoofdkantoor onlangs verhuisde naar een nieuw bedrijfsgebouw. De vloeren uit het vorige gebouw werden gerecupereerd en probleemloos opnieuw geïnstalleerd in combinatie met nieuwe COREtec®-vloeren.

Levenslange garantie op residentieel gebruik

Met dit nieuwe, unieke Second Life bedrijfsmodel draagt COREtec bij aan de circulaire én sociale economie. Als eerste fabrikant van meerlaagse rigid vloeren maakt het bedrijf van de levenslange garantie bij het residentieel gebruik geen ijl begrip!

Deel dit artikel:
Onze partners