Geluidsisolerende deuren met 'houtlook'

Houten binnendeuren hebben een belangrijke esthetische waarde. Het nadeel is echter dat ze een natuurlijke grens hebben op het vlak van geluidsisolatie. Merford Special Doors heeft met de productie van stalen deuren met een 'houtlook' een manier gevonden om het praktische aan het esthetische te koppelen.

Binnendeuren gemaakt uit hout hebben een belangrijke esthetische waarde. Een groot nadeel aan dit soort deuren is echter dat ze een natuurlijke grens hebben wanneer het gaat om de isolatie van geluid. Merford Special Doors heeft voor dit probleem een oplossing gevonden door een stalen deur met ‘houtlook’ te produceren. Hierdoor is de gebruiker in staat om het praktische van een goede geluidsisolatie te combineren met het esthetische element.

Poedercoating

De stalen deuren worden door middel van poedercoating voorzien van een nagenoeg echte houtstructuur. Daarenboven is het zelfs mogelijk om met deze techniek een voelbare nerfstructuur te creëren.

    
                                                                             
                                                   Door de poedercoating is een zichtbare nerfstructuur aanwezig


Voordelen

Het gebruik van dit soort deuren brengt enkele interessante voordelen met zich mee. Het meest vanzelfsprekende hiervan is natuurlijk de veel hogere isolatiewaarde, tot een geluidwering van 56 dB, die door de stalen deur kan worden bereikt. Daarnaast zijn er volgens de producent geen beperkingen ten opzichte van houten deuren te bespeuren. Het staal is immers duurzaam en ook de slag- en slijtvaste poedercoating heeft een lange levensduur. Bovendien kunnen deze deuren zelfs brandwerend werken en het vuur tot zestig minuten tegenhouden.

Ruime keuze

Voor de afwerking van de geluidsisolerende deur is er keuze uit een assortiment van zeshonderd soorten houtafdruk. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om een andere look aan de deur te geven, zoals bijvoorbeeld prints van gezichten, foto’s of dieren.

    
                                                                              
Twee mogelijke prints uit het grote aanbod


Meer informatie over geluidsisolerende deuren en hun afwerking is te vinden op de website van Merford Special Doors.

 

Deel dit artikel:
Onze partners