Good Living: een ambitieus kader om Brusselse gebouwen, straten en pleinen future-proof te maken

Brussels Staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet kondigde enkele weken geleden aan dat hij aan een grondige hervorming van de stedenbouwkundige regelgeving werkt onder de naam 'Good Living'. Het moet een ambitieus kader worden om alle Brusselse gebouwen, straten en pleinen future-proof te maken; de leidraad in de verdere transitie van Brussel naar een stad op mensenmaat. Vandaag gaf de Brusselse Regering groen licht voor de start van de eerste belangrijke fase; de samenstelling van een expertencommissie die zal worden voorgezeten door architecte Oana Bogdan. 

Deze expertencommissie bestaat uit 12 leden die werden geselecteerd op basis van hun competenties, deskundigheid en/of ervaring van onmisbaar belang in de plannings-, architectuur-, erfgoed- en landschapsberoepen, met inbegrip van de milieu-, maatschappij- en juridische aspecten die met deze materies te maken hebben. Naast voorzitter Oana Bogdan (BOGDAN & VAN BROECK) gaat het om Benoît Moritz (MSA), Jens Aerts (BUUR), Anne Ledroit (Ledroit Pierret Polet architectes), Sven Grooten (B-architecten), Hélène Rillaerts (BUUR), Luc Eeckhout (evr- architecten), Thierry Baneton (BEAU); Pierre-Alain Franck (BVS); Brussels bouwmeester Kristiaan Borret, Vanessa Mosquera (afdeling Stedenbouw van de Stad Brussel) en Katelijne Franssens (hoofdarchitect van de afdeling Stedenbouw van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe). 

“Good Living wordt bepalend voor hoe Brussel de komende decennia zal evolueren als stad. Één doelstelling staat centraal: de levenskwaliteit van de Brusselaars verbeteren. Hoe zullen onze gebouwen en onze publieke ruimte er uitzien? Dat is de centrale vraag die we met Good Living zullen beantwoorden. Om hier een zo sterk mogelijk antwoord op te formuleren doen we beroep op de enorme expertise die aanwezig is in onze stad. De 12 experten die werden geselecteerd ademen stuk voor stuk urbanisme. Het is voor mij dan ook een evidentie dat we deze belangrijke oefening hand in hand met de sector doen,” aldus Staatssecretaris voor stedenbouw Pascal Smet.

Lees hier meer. 

Bron: Cabinet Pascal Smet

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage