Gyproc® SoundBloc®, platen met verhoogde geluidswerendheid

Spelende kinderen, een feestje met muziek of spannende televisiemomenten. Zowel geluiden in de eigen woning als bij buren in een aanpalende woning kunnen bij slechte isolatie tot vervelens toe hoorbaar zijn. Gyproc® ontwikkelde hiervoor speciaal Gyproc® SoundBloc®, een akoestisch systeem dat niet alleen een betere geluidsisolatie biedt maar ook akoestisch comfort brengt.

De SoundBloc® gipsplaat is een gips kartonplaat bedoeld voor gebruik in de binnenafbouw. Ze is samengesteld uit een kern van onbrandbaar gips, omhuld met een speciaal, sterk karton en wordt geproduceerd volgens NBN EN 520:2009. Gyproc® bracht het product speciaal op de markt voor akoestische toepassingen.

De unieke combinatie van de Gyproc® SoundBloc® plaat en het Metal Stud® SoundBloc® profiel garandeert een hoog geluidscomfort met zeer dunne wanden, die zoals alle andere Gyproc® systemen eenvoudig te plaatsen zijn. Dankzij de PlaGyp® SoundBloc® hangers is er ook een verbeterde oplossing voor een verhoging van de geluidsisolatie met afgehangen PlaGyp® plafonds.

De combinatie van deze hoogwaardige en speciaal ontwikkelde producten, aangevuld met een glaswolisolatie resulteert in wanden en plafonds die nog beter presteren op het gebied van geluidscomfort en dit in de gekende Gyproc® kwaliteit.

Toepassing in binnenafbouw

De SoundBloc® gipsplaat van Gyproc® kan op verschillende manieren worden toegepast in de binnenafbouw en is geschikt:

  • als bekledingsplaat in lichte constructies (wanden, voorzetwanden en plafonds van Gyproc®) waar aandacht wordt besteed aan de geluidsisolatie van het systeem
  • om te verwerken in combinatie met de Metal Stud® SoundBloc® profielen om zo optimale geluidsisolaties te bereiken met een zeer slanke wanden en steeds via de gekende eenvoudige constructiewijze van de Gyproc® systemen
  • om te schroeven met behulp van de snelbouwschroeven
  • om te verwerken met eenvoudig gereedschap
  • voor directe afwerking

Duurzaam (geluids)comfort

De opbouw van een SoundBloc® wand is gelijkaardig aan die van een standaard Metal Stud® wand, zowel bij een enkel als bij een dubbel frame. Een dergelijke lichte wand bestaat voornamelijk uit gips, dat vanuit oorsprong al een oneindig en herbruikbaar materiaal is. De platen worden via Recycling Services van Gyproc® teruggenomen en dienen opnieuw als grondstof voor nieuwe platen.

Ook het karton dat de gipskern omvat, wordt gescheiden en toegepast voor de productie van gerecycleerd papier of karton. SoundBloc® is eveneens C2C-gecertifieerd en toont hiermee aan dat niet alleen de bestandsdelen duurzaam, veilig en herbruikbaar zijn, maar dat ook het productieproces zo duurzaam mogelijk wordt georganiseerd.

The Loft

Gyproc® SoundBloc® werd ondertussen al in heel wat projecten toegepast, bijvoorbeeld op de thuisbasis van Brussels Airlines. Door de stijgende passagiersaantallen en een gewenst verbeterd comfort voor de bezoekers, besloot Brussels Airlines om de lounge The Loft op Zaventem te vernieuwen en uit te breiden. Voor de afwerking van de muren en plafonds maakte TecnoSpace gebruik van de producten van Gyproc®.

Naast de SoundBloc® systemen voor het optimaliseren van de luchtgeluidisolatie, voorzag Gyproc® ook in een optimaal akoestisch comfort en uitzonderlijk esthetische look met haar Rigitone® geluidsabsorberende geperforeerde plafondsystemen.

Deel dit artikel:

Contacteer Gyproc®

Onze partners