Harmonieuze combinatie van staal en baksteen levert stijlvol resultaat

Staal is een esthetisch materiaal dat zowel de architectuur als de performantie van woningen eer aandoet. Dat is ook duidelijk te zien in dit nieuwe residentiële project in Moen (België). Het dak werd bedekt met het sandwichpaneel JI Permapan PIR – 120mm van Joris Ide.

JI Permapan PIR is een sandwichpaneel voor dakbedekkingen in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. De bovenste plaat is voorzien van dakpanmotieven. 

De isolerende kern is vervaardigd van polyisocyanuraat. Deze panelen zijn conform de klassenindeling naar materiaalgedrag bij brand, namelijk B-s2, d0, en voldoen aan de meest strenge vereisten op het gebied van energie-efficiëntie.

Joris Ide biedt JI Permapan in 5 diktes aan: 40, 60, 80, 100, 120 mm.

Het paneel wordt geproduceerd in lengtes van 2,1 m en 11,6 m en is verkrijgbaar met een volledige reeks accessoires: nokplaten, windveren, eindkappen, enz.

 

Metaal in woonoplossingen

Staal is sinds geruime tijd een veelgebruikt product in de landbouwsector, de industriële sector en de tertiaire sector. Gedurende de laatste tien jaar heeft Joris Ide inspanningen geleverd om oplossingen op maat te ontwikkelen voor de vele uitdagingen in de residentiële woningbouw:

  • voor minimale dakhellingen

  • voor economische oplossingen: er is een aanzienlijke verbetering van bijv. akoestische en thermische prestaties door het gebruik van staal

  • voor esthetische vereisten: ons breed assortiment aan producten, kleuren en texturen geven de woning een moderne afwerking voor een hedendaagse look.

  •  voor energetische prestaties: onze bekledingen zijn duurzamer in vergelijking met andere materialen.

  • om te voldoen aan de nieuwe normgeving

Bovendien zijn de Joris Ide-systemen compatibel met andere materialen. Deze woning ademt moderniteit door de combinatie van staal en baksteen.

Bron: Joris Ide
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners