HeartFelt® Baffles-plafond zorgt voor een esthetische kwaliteit en uitstekende akoestiek in de openlandschapskantoren van Agristo

Bij de bouw van het nieuwe kantoor van wereldwijd groeiend familiebedrijf Agristo koos architectenbureau OYO er bewust voor om gebruik te maken van de veelzijdige HeartFelt® Baffles en het strekmetaal van Hunter Douglas Architectural. Het gebouw moest de kernwaarden van Agristo weerspiegelen. Vandaar de keuze om een uniek, mensgericht kantoor te ontwerpen dat aanmoedigt om tussen verschillende ruimtes te bewegen, afdelingsgrenzen te negeren en samen te komen.

 

Al tijdens de ontwerpfase werd er gekozen voor een betonnen zichtplafond met betonkernactivering. Zo konden de architecten door middel van esthetiek een sterk verhaal naar voor brengen. Doordat men de keuze maakte om openlandschapskantoren te bouwen speelde de geluidskwaliteit een belangrijke rol. Tijdens de zoektocht naar het juiste materiaal om een goede akoestiek te garanderen gaven de uitstekende akoestische waarden van het HeartFelt® Baffles-plafond de doorslag om met Hunter Douglas in zee te gaan.

Passend bij het project

Naast de akoestische meerwaarde van het Baffles-plafond, lagen ook de tactiliteit en kleuren van de Baffles helemaal in lijn met het materialen-en kleurenpallet van Agristo. “Persoonlijk zag ik zo veel verschillende types baffles, die steeds een jammere toevoeging aan de ruimte zouden zijn. Maar de HeartFelt® Baffles van Hunter Douglas Architectural hebben dat niet. Het oogt industrieel, maar ook huiselijk en is neutraal maar niet vlak door zijn textuur en tactiliteit. Daarnaast was de vlotte communicatie en goede samenwerking met Hunter Douglas tijdens de ontwerpfase ook een zeer fijne ervaring”, vertelt Jolien de Baets, architect bij OYO.

De Baffles dragen niet enkel bij tot de akoestiek en esthestiek, maar zijn ook gebruiksvriendelijk. “De HeartFelt® Baffles worden op de werf van vlakke plaat tot baffle gevouwen wat zorgt voor een plaatsbesparing bij hun transport en opslag. De constructies zijn eenvoudig te plaatsen met behulp van clipsen, waardoor het gebruik van schroeven overbodig wordt. Daarbij zorgen hun diverse standaard breedtes en hoogtes en de keuze tussen vijf kleuren voor een uitgebreid gamma”, aldus Linda De Ridder, sales engineer Belux bij Hunter Douglas.

Veelzijdige plafondoplossingen voor projecten

Naast de Heartfelt® Baffles werd er binnen het bouwproject ook gekozen om gebruik te maken van het strekmetaal van Hunter Douglas Architectural voor de aanleg van het verlaagd plafond. Het industrieel uitzicht van het strekmetaal paste uitstekend bij het zichtbeton. Naast deze esthetische uitdaging speelde het akoestisch aspect ook een belangrijke rol. Hunter Douglas Architectural beantwoorde dit met zijn strekmetaal waarvan de tegels voorzien zijn van een isolatiemat die daardoor voor een uitstekende akoestische performantie van het plafond zorgen. ​

Deel dit artikel:
Onze partners