Hewlett Packard Enterprise kiest voor circulaire kantooromgeving

Bedrijven denken steeds meer aan circulariteit en duurzaamheid, ook bij de inrichting van hun kantoren. Zo ook bij Hewlett Packard Enterprise. “Toen ze bij ons aanklopten voor de renovatie van hun kantoorgebouwen kregen we 1 duidelijke vraag: een deel van de bureaus en vergadertafels moest een tweede leven krijgen”, klinkt het bij Kinnarps.

Onderstellen werden gerecupereerd en uitgerust met nieuwe tafelbladen zodat alles weer perfect beantwoordde aan de noden van het HPE-team. Kinnarps: “De bestaande burelen en vergadertafels vulden we aan met aantrekkelijk en duurzaam ontworpen zitmeubilair. Naast duurzaamheid hechtte HPE ook veel belang aan ergonomie: individuele werkplekken die elektrisch instelbaar zijn wisselen af met aangepast vergadermeubilair voor zowel formele als informele besprekingen. In het landschap kan je makkelijk een rustigere plek opzoeken voor een spontane meeting met een collega of voor een telefoongesprek.”

Ergonomisch en lange levensduur

Maar duurzaamheid in kantoorinrichting is veel meer dan enkel producten hergebruiken of in een nieuw jasje te steken. Duurzaamheid start bij de keuze voor ergonomisch meubilair met een lange levensduur. Kinnarps: “Door samen te werken met onderzoekers, ontwerpers, ergonomen en andere experts zorgen we ervoor dat het meubilair inclusief is, met focus op de gebruiker. Multifunctionele producten zijn makkelijk aan te passen aan ieder individu waardoor ze overal in te zetten zijn. Reeds bij het ontwerp denken we aan hergebruik, herbestemming en recyclage: producten kunnen opnieuw worden bekleed, opgefrist of makkelijk uit elkaar worden gehaald om te recycleren. Zo bieden wij circulariteit voor jou en je organisatie.”

Deel dit artikel:

Onze partners