Hoe werken rookextracties?

Een rookextractie is een systeem dat gebruik maakt van een ventilator die negatieve druk gebruikt om dampen en stofdeeltjes naar een ingeperkt filtersysteem te trekken. Dit proces verwijdert gevaarlijke deeltjes uit de lucht. Veel industrieën en processen, zoals lassen, schuren, slijpen, spuiten en processen waarbij uitlaatgassen betrokken zijn, hebben deze vorm van afzuiging nodig om mensen, machines en natuurlijk het milieu dat we allemaal delen te beschermen.

Extractiefilters

De meeste afzuigunits hebben verschillende filters, afhankelijk van hun vereisten. Deze kunnen dampen en stof scheiden van de normale luchtdeeltjes. Vonken die (bij lasprocessen) kunnen worden opgevangen, worden via zwaartekrachtfilters en vonkenvangers uit het stof gefilterd.

De units kunnen mobiel of stationair zijn - weer afhankelijk van de vereisten en worden in veel gevallen geïnstalleerd met een 'plug and play'-opstelling, wat betekent dat er geen configuratieproblemen zijn. Gewoon aanzetten en positioneren!

 

Hoe extractie-units gebruiken?

Zodra de unit is geïnstalleerd, richt u de afzuigkap van de afzuigarm binnen een paar meter van de rook-/stofbron zodat dampen opgenomen kunnen worden en deze door het filtratieproces geleid kunnen worden. De dampen en het stof worden van elkaar gescheiden en de gefilterde lucht komt opnieuw in het milieu terecht. Het stof wordt opgevangen in een bak die regelmatig geledigd moet worden om de unit effectief te laten werken.

 

Extractiefilters vervangen

De filters die gebruikt worden in de afzuigunit zijn voorzien van een sensor die aangeven wanneer de filters vervangen dienen te worden. Het vervangen van filters is een proces dat één keer per jaar dient te gebeuren om ervoor te zorgen dat de unit de volledige capaciteit behoudt. Dit is een eenvoudig proces waarbij de instructies voor het vervangen van uw stof- en rookafzuiging zeer makkelijk te volgen zijn.

 

Reserveonderdelen en service

Om de best mogelijke levensduur van uw afzuigunit te voorzien, raadt Nederman u aan om een routineonderhoud uit te voeren. Net als bij een auto kunt u de best mogelijke levensduur van uw afzuigunit garanderen door een service technieker de onderdelen te laten onderhouden. Nederman heeft een team van zeer bekwame service techniekers die volledige service kunnen verlenen aan elk afzuigsysteem, niet alleen Nederman-apparatuur, de firma biedt ook een reeks reserveonderdelen voor Nederman-apparatuur en oudere merken.

Bekijk ook deze video van Nederman.

Bron: Nederman

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage