IN MEMORIAM. Marc Sourbron: afscheid van een goede architectuurfotograaf maar vooral van een warme en joviale persoon

Marc Sourbron
De Brug van Vroenhoven

Met grote verslagenheid moeten we afscheid nemen van Marc Sourbron, bekend architectuurfotograaf en huisfotograaf van Palindroom. Marc overleed op 20 april op 61-jarige leeftijd na een korte maar hevige ziekte. Marc was een heel bekwame architectuurfotograaf maar bovenal een bijzonder joviale en warme persoonlijkheid.

Marc was een allround fotograaf die actief was in onder meer product- en foodfotografie maar  toch vooral bekend was als architectuur- en interieurfotograaf. Meerdere vooraanstaande architectenbureaus, fabrikanten, vakmagazines en reclamebureaus deden regelmatig een beroep op Marc als ze foto’s nodig hadden van architectuur- en interieurprojecten. 

Dat Marc op dat vlak een echte vakman was, blijkt uit de Archifocus-award die hij won in 2015. Archifocus was een award specifiek voor architectuurfotografen. Marc kreeg de eerste prijs voor zijn reeks foto’s van de brug van Vroenhoven.

Marc is al bijna 25 jaar de vaste huisfotograaf van Palindroom en ligt onrechtstreeks mee aan de wieg van Architectura. In 2006, 2007 en 2008 bracht Marc samen met Palindroom drie boeken uit met luchtfoto’s: Limburg vanuit de Lucht, Vlaanderen vanuit de Lucht en Vlaamse architectuur vanuit de Lucht. De architecturale luchtfoto’s werden online geplaatst op de website www.vlaamsearchitectuur.be. Deze site groeide uit tot een nieuwsportaalwebsite die nadien herdoopt werd tot Architectura.

Dat Palindroom steevast Marc Sourbron inschakelde voor architectuurfoto’s had zeker te maken met zijn onmiskenbare capaciteiten als architectuurfotograaf, maar zeker ook met de aangename manier van samenwerken. Als geen ander stelde Marc zich flexibel, constructief en klantvriendelijk op.  Hij maakte er bijvoorbeeld nooit een punt van als hij nog eens terug ter plaatse moest gaan als het weer niet meezat of als er bepaalde invalshoeken of details van een reportage ontbraken. Marc was pas tevreden als wij als klant ook tevreden waren.

De collega’s van Palindroom en Architectura zullen Marc altijd blijven herinneren als een warme en joviale persoonlijkheid met het hart op de juiste plaats. We wensen de familie en vrienden veel sterkte bij het werken van dit verlies.

Deel dit artikel:
Onze partners