Marc Sourbron, Dennis De Smet, Liesbet Goetschalckx en Julien Forthomme vallen in de prijzen tijdens vierde editie Archifocus

Op 11 juni 2015 vond tijdens I am Architect de uitreiking plaats van de architectuurfotografiewedstrijd Archifocus. De vakjury bestempelde Liesbet Goetschalckx als laureaat. Een twintigkoppige architectenjury plaatste Dennis De Smet op het hoogste schavot en de persjury kende het hoogst aantal punten toe aan Marc Sourbron. De publieksprijs was weggelegd voor Julien Forthomme. Ook dit jaar werd op basis van de verzamelde scores van pers-, vak- en architectenjury een ultieme winnaar verkozen: Marc Sourbron ging met de eer lopen. 

Uit 30 inzendingen stelde de vakjury waarin leden van het Nederlandse fotografiecollectief DAPh zetelden, een shortlist van 8 projecten samen. Het waren deze projecten die in aanmerking kwamen voor een van de vijf prijzen die uitgereikt werden op I Am Architect, het evenement dat plaatsvond in de Plantijn Noord Campus in Antwerpen.

 

Prijs van de vakjury

De prijs van de vakjury werd bepaald door de Nederlandse Architectuurfotografen DAPh (Dutch Architectural Photographers), die ook de shortlist samenstelden. DAPh overhandigde de prijs aan Liesbeth Goetschalckx met haar reportage over de kantoren van Vanhout.pro in Turnhout.

 

Prijs van de architectenjury

De twintigkoppige architectenjury kroonde Dennis De Smet tot winnaar met zijn reeks over het auditorium AZ Groeninge in Kortrijk, een project van Dehullu Architecten.

 

Persprijs

Juryvoorzitter Quentin Van Soldt (bouwenenwonen.net) overhandigde de prijs aan Marc Sourbron voor zijn beelden van de brug in Vroenhoven (NEY + Partners).

 

Publieksprijs

Het publiek koos Julien Forthomme tot publiekslieveling met zijn reportage over de renovatie van de oude slachthuizen en het Cultureel Centrum in Bomel in Namen. In totaal liepen er een goeie 2.000 stemmen binnen via de website www.archifocus.be.

 

Ultieme winnaar

Tot slot werd de ultieme winnaar van Archifocus 2015 bekend gemaakt. Marc Sourbron scoorde het best overall en mag zichzelf daardoor de grote overwinnaar noemen van deze editie. Zijn fotoreeks van de brug in Vroenhoven viel bij alle jury’s enorm in de smaak.

 

De volledige fotoreeksen zijn te bekijken op www.archifocus.be

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage