Infosessie: minder gekende houtsoorten, beschikbaar met FSC-label

FSC organiseert op 21 oktober 2015 een gratis infosessie voor professionals uit de hout- en bouwsector waarin u kennis kan maken met een 10-tal minder gekende tropische houtsoorten die met het FSC keurmerk beschikbaar zijn op de Belgische markt.

Bij duurzaam bosbeheer is het belangrijk om te kijken naar wat het bos kan bieden. Naast commercieel gekende (en vaak sterk gegeerde) houtsoorten betekent dit ook oog hebben voor de zogenaamde ‘minder gekende houtsoorten’. Uiteraard gaat het hier ook over goede houtsoorten, geschikt voor heel wat toepassingen, maar ‘onbekend’ betekent vaak ook ‘onbemind’. 

Wanneer deze houtsoorten wel hun afzetmarkt vinden, maakt dit een wereld van verschil voor het bosbeheer aan de oorsprong: een meer gediversifieerd bosbeheer verlaagt de druk op het bos, maakt het duurzame beheer ervan een pak realistischer én niet onbelangrijk ook meer rendabel.
 

Minder gekende tropische houtsoorten

In deze infosessie kan u kennis maken met een 10-tal relevante, minder gekende tropische houtsoorten, die reeds met FSC-keurmerk in België te verkrijgen zijn of in toenemende mate beschikbaar zullen zijn. U krijgt niet enkel de technische informatie mee over de houtsoorten en hun eigenschappen, maar uiteraard ook een duidelijk zich op hun toepassingsmogelijkheden. Docent Rein Vanlishout (Hoofd Opleiding Houttechnologie HoGent) zal de opleiding geven.

 

Praktische info

  • Waar: Prowood, Flanders Expo
  • Wanneer: 21/10 10u-13u
  • Wie? architecten, voorschrijvers en hout/bouwbedrijven – iedereen welkom
  • Gratis deelname, maar inschrijving verplicht via info@fsc.be met melding ‘Minder gekende houtsoorten sessie’

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage