Inspiratie over uw droomhuis op openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect 2015

Op zaterdag 26 en zondag 27 september kunnen geïnteresseerden weer terecht op het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect, een initiatief van de Orde van Architecten. Het openhuizenweekend is dé gelegenheid om bijzondere woningen te bezoeken in Vlaanderen en Brussel en om kennis te maken met de architect achter het project.

170 inspirerende voorbeelden

Dit jaar kunnen bezoekers 170 woningen in de meest uiteenlopende bouwstijlen bezichtigen op Mijn Huis Mijn Architect in Vlaanderen en Brussel. Dit jaar gaat er specifieke aandacht uit naar creatief en verstandig omspringen met ruimte. Omdat Vlaanderen steeds sneller verstedelijkt, de ruimt schaarser wordt en de onbebouwde oppervlakte slinkt, is er een grote noodzaak om compacter te gaan wonen. De organisatie van het openhuizenweekend wil toekomstige bouwheren daarom ook bewust maken over de rol die zij hierin kunnen spelen.

 

Uitgestippelde inspiratieroutes

Er is ook de mogelijkheid om huizen te bezichtigen rond een bepaald thema zoals energiezuinig bouwen, renovatie en compact wonen. De organisatie stippelde hiervoor al enkele inspiratieroutes uit, maar ook online kunnen geïnteresseerden een selectie maken op basis van hun voorkeur. Alle deelnemende projecten en adresgegevens staan vermeld in het inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect' of na online registratie op de website. Het inspiratieboek biedt zowel uitvoerige en geïllustreerde beschrijvingen van woonprojecten als een blik op de rol van de architect in het algemeen, architectuur, stedelijke verdichting en het nieuwe wonen. Via de mobiele website hebben bezoekers na registratie ook toegang tot een afgeslankte versie van het inspiratieboek. Ook hier zijn inspiratieroutes na te gaan.

 

Praktisch

Zaterdag 26 en zondag 27 september staan de deelnemende woningen klaar voor bezoekers van 14u tot 18u. De 170 woningen zijn gratis te bezoeken, maar inschrijven vooraf is noodzakelijk. Sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak dus bekijk  dit zeker op voorhand en maak een afspraak met de desbetreffende bouwheer.

Deel dit artikel:

Onze partners