Kom luisteren naar Julien De Smedt, Jaspers-Eyers en OFFICE tijdens Batibouw Academy

Behalve een beurs voor zowel vaklui als consumenten in de bouwsector, is Batibouw ook een plek om kennis uit te wisselen rond inspirerende thema's en oplossingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen. Zo zijn op 14 maart op de Batibouw Academy in Paleis 5 een aantal Belgische toparchitecten te gast om te spreken over een recent project. Eerst komen de architecten van Jaspers-Eyers en OFFICE Kersten Geers David Van Severen hun ontwerp voor het nieuwe VRT-gebouw uit de doeken doen. Daarna verwelkomt Julien De Smedt je op een lezing over zijn winnende wedstrijdontwerp voor het Paul-Henri Spaak-gebouw in Brussel. Inschrijven voor beide lezingen kun je hier.

JASPERS-EYERS & OFFICE KERSTEN GEERS DAVID VAN SEVEREN OVER HET NIEUWE VRT-GEBOUW (14U30)

Onder de naam VRT Morgen bundelen Jaspers-Eyers, OFFICE Kersten Geers David Van Severen en nog een aantal andere partners hun krachten om het nieuwe VRT-huis te realiseren waarheen de publieke omroep kan verhuizen vanaf de zomer van 2026. Het nieuwe mediahuis zet maximaal in op flexibiliteit en samenwerking en plaatst ontmoetingsplekken tussen de VRT-medewerkers centraal. Het is een compact en toegankelijk gebouw dat bestaat uit twee gestapelde volumes. Een gelijkvloers met mezzanine en slechts drie bovenliggende verdiepingen van 87 x 87 m typeren het bouwwerk. Een groene omgeving floreert in en rond het nieuwe VRT-huis.

 

JULIEN DE SMEDT OVER HET PAUL-HENRI SPAAK GEBOUW (15u30)

Van de 132 dossiers die door de geselecteerde deelnemers werden opgesteld, is uiteindelijk het project van het collectief Europarc, met onder andere Julien De Smedt Architects verkozen. Het nieuwe ontwerp benadrukt de eenvoud en technologie tussen duurzaamheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid. Het bestaande Paul-Henri Spaakgebouw zal niet gesloopt worden, maar wel grondig vernieuwd. De waardevolle elementen worden behouden, en zowel de oorspronkelijke structuur van de begane grond tot en met niveau zeven als een selectie van de oorspronkelijke bouwmaterialen worden hergebruikt in het nieuwe gebouw.

 

Schrijf je in voor beide lezingen op de website van Batibouw.

Deel dit artikel:

Onze partners