Macobo neemt ingenieursbureau Jan Van Aelst over

De overname van Stabiliteitsingenieurs Jan Van Aelst is een logisch vervolg van de groei van Macobo, dat op tien jaar tijd een heuse ingenieursgroep is geworden. Macobo Group telt nu 65 medewerkers en opereert vanuit diverse locaties in België en Dubai. Oprichter en zaakvoerder Natalie Vanderschaeghe is vorige week nog uitgeroepen tot winnaar van de JCI Award Jonge Ondernemer van het Jaar.

 

“Sectorgenoot Jan Van Aalst heeft een bijzondere expertise en goede faam opgebouwd. Het is een high-end bouwkundig ingenieursbureau, dat actief meedenkt over stabiliteitsoplossingen die bijdragen tot de architecturale vormgeving van elk project. En dat sluit netjes aan bij de visie van Macobo,” vertelt CEO ir. Natalie Vanderschaeghe.

“We zochten al geruime tijd uitbreiding voor onze bestaande afdeling stabiliteit. Toen deze opportuniteit voorbij kwam, konden we dit niet lagen liggen,” gaat Natalie verder. “De overname is een grote stap, maar vooral een mooie kans om op een gezonde manier verder te groeien. Uiteraard gaat het dan over de kennis en ervaring, maar ook over regionale uitbreiding.”

Ir. Jan Van Aelst blijft aan het roer staan: “Ik heb in 1984 de zaak overgenomen van mijn vader en uitgebouwd naar een kantoor met zeven ingenieurs en zeven tekenaars. Je kan dus wel zeggen dat het mijn levenswerk is. Ik laat het met volle overtuiging over aan Macobo, die de continuïteit voor personeel en klanten verzekerd.”

“Ik blijf zeker nog een aantal jaar actief en we zullen samen streven naar vooruitgang en blijven zoeken naar opportuniteiten. De ambitie is hoog aan beide kanten en de visie is gelijklopend. Ik geloof dat de overgang en de overname een succesverhaal worden,” vervolledigt Jan.

De Macobo Group heeft nu op twee locaties een uitvalbasis voor de Belgische markt: het hoofdkantoor in Tessenderlo en een hub in Antwerpen. Dat is praktisch voor de medewerkers en een meerwaarde voor de klanten.

Bron: Macobo Group
Deel dit artikel:
Onze partners