MEISTER presenteerde zijn nieuwe paradepaardjes op DOMOTEX

Op de DOMOTEX in Hannover, die plaatsvond van 11 t/m 14 januari, presenteerde MEISTER nieuwe highlights op het gebied van vloeren en panelen, die in het jaar 2024 bepalend zullen zijn voor het assortiment.

MEISTER presenteerde op de DOMOTEX-beurs in Hannover dit jaar zijn meest recente innovaties op indrukwekkende wijze. Centraal stond onder andere de nieuwe houten vloer Natureflex HD 100, een zeer duurzame ontwikkeling op het gebied van fineervloeren. Dankzij de speciale productopbouw is er voor het oppervlak 85% minder hout nodig dan voor een gangbare meerlaags parketvloer. Dat maakt Natureflex zeer grondstofzuinig. Dit robuuste en gemakkelijk te onderhouden product heeft een van nature fraai oppervlak met een authentiek en levendig kleurverloop. De zeer slanke productopbouw van slechts 8 mm maakt de houten vloer Natureflex een echt milieuvriendelijk en voordelig alternatief voor gangbaar parket.

Revival van een klassieker: MEISTER-laminaat

Ook de populaire laminaatcollectie is herzien en gemoderniseerd onder het motto "Back to Nature". Buitengewoon authentieke en natuurlijke eiken decors in verschillende tinten en texturen onderstrepen de veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van het assortiment. Speciale aandacht verdienen nieuwe trendformaten als het visgraatpatroon of extra brede afmetingen. Edition m8 geeft elke ruimte met zijn vrijwel onzichtbare naden en daardoor schijnbaar eindeloos lange planken een elegante en royale uitstraling.

Een andere vermeldenswaardige innovatie zijn de akoestische panelen Acoustic Sense, die in de nieuwe collectie Acoustic Sense WOOD nu ook verkrijgbaar zijn met oppervlakken van echt hout. Deze combinatie van hoogwaardig hout en veganistisch vilt verbetert niet alleen de akoestiek in de ruimte, maar zorgt ook voor een warme en uitnodigende sfeer. Met het gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen verlegt MEISTER de grenzen op het gebied van duurzame interieurinrichting.

Focus op duurzaamheid

De deelname aan de DOMOTEX was voor het bedrijf meer dan alleen een productpresentatie: het was een demonstratie van het engagement voor innovatie, duurzaamheid en designexcellentie. De gepresenteerde producten zijn het resultaat van jaren aan onderzoek aan ontwikkeling, waarbij het streven is de wensen van klanten te vervullen en tegelijk het milieu te ontzien.

Conclusie: de presentaties en innovaties van MEISTER op de DOMOTEX geven een duidelijk signaal af aan branche en klanten: duurzaamheid, design en kwaliteit zijn de sleutelwoorden voor de ambities van het bedrijf. Met Natureflex HD 100, de vernieuwde laminaatcollectie en de akoestisch panelen Acoustic Sense WOOD bewijst MEISTER eens te meer dat het mogelijk is hoogwaardige producten te creƫren die zowel milieuvriendelijk als stijlvol zijn.

Bron: MEISTER
Deel dit artikel:
Onze partners