Milieuvriendelijke Derbigum NT ontvangt Cradle to Cradle-certificaat

Derbigum, de Belgische specialist in waterdichting voor platte daken, heeft een Bronzen Cradle to Cradle-certificaat ontvangen voor zijn circulair dakmembraan Derbigum NT.

De Cradle to Cradle benadering definieert en bevordert de ontwikkeling van eco-ontworpen producten die een positief effect hebben op de gezondheid en het milieu.

Na een zeer strikt, grondig en gedocumenteerd proces werd de Derbigum NT beloond met dit prestigieuze certificaat van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute (het certificatie-organisme) en het EPEA Gmbh (het controle-agentschap).

Deze Bronzen certificering is een erkenning van onze inzet op het gebied van onderzoek naar innovatieve en milieuvriendelijke processen, en benadrukt tevens ons voorbeeldig energie- en waterbeheer alsmede onze inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Derbigum is een van de eerste bedrijven die dit certificaat voor bitumineuze producten in het dakbedekkingssegment heeft behaald.

Cradle to Cradle Certified prestatiecategorieën

Cradle to Cradle is wereldwijd het bekendste certificaat voor circulaire producten en beoordeelt de veiligheid, circulariteit en verantwoordelijkheid van materialen en producten in vijf categorieën van duurzaamheidsprestaties.

Het certificeringsproces is gebaseerd op de strenge evaluatie van 5 punten :

  1. Een diepgaande kennis van de gebruikte componenten met een focus op milieu- en gezondheidsvriendelijke grondstoffen
  2. Het hergebruik of recycleerbaarheid van materialen in de geest van circulariteit van grondstoffen
  3. Klimaatbescherming en het energieverbruik bij de productie
  4. Respectvol waterbeheer in het productieproces, bodembehoud
  5. Het sociaal engagement van de onderneming.

Resultaat voor Derbigum NT per categorie

Materiële gezondheid: brons voor Derbigum

Productcirculariteit: GOUD voor Derbigum

Schone lucht en klimaatbescherming: brons voor Derbigum

Water- en bodembeheer: zilver voor Derbigum

Sociale rechtvaardigheid: brons voor Derbigum

Een recycleerbare dakbaan én geproduceerd op basis van bitumen van recyclaat

Derbigum ontwikkelt al meer dan 30 jaar innovatieve en duurzame waterdichtingsoplossingen. Er wordt niet alleen gestreefd naar producten van hoge kwaliteit met een bewezen duurzaamheid over een periode van meer dan 40 jaar, maar ook naar de recycleerbaarheid van de geplaatste producten.

Derbigum is een pionier op het gebied van circulariteit van bitumineuze membranen door het hergebruik van snijresten van werven en oude dakbedekkingsmembranen in zijn productieproces. Met dit in het achterhoofd heeft het R&D-team Derbigum® NT ontwikkeld, dat voor 20% uit gerecycleerde bitumen bestaat. 

Bron: Derbigum

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage