Modular herlanceert zijn designklassiekers met zelfontwikkelde ledtechnologie

Modular Lighting Instruments heeft enkele van zijn bekroonde ontwerpen wat meer toekomstbestendig gemaakt: de AR111-module in de Nomad, Bolster, Multiple en Lotis ontwerpen wordt vervangen door een M-led111.

Van halogeen naar led

De opfrissing zorgt voor een vervanging van de halogeenlampen door ledlampen, waarbij de fabrikant zich sterk houdt dat de lichtkwaliteit verhoogd is en er niet wordt ingeleverd op de originele designwaarde. Het bedrijf heeft de ledmodules zelf ontwikkeld, met verschillende kleurtemperaturen van 2700, 3000 en 4000 Kelvin. De lichsterkte, of lumenoutput, kan variëren van 1100 tot 2500lm. Alle modules zijn voorzien van een spot-, medium- of floodreflector en zijn steeds verkrijgbaar met een witte of zwarte structuur in dimbare en niet-dimbare versies.

Nomad, Bolster en Multiple

De Nomad module is een industriële armatuur met zichtbare bedrading die verschillende verlichtingsoplossingen biedt. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een flexibele arm om het licht gericht op een bepaalde plek te laten schijnen. Het Bolster ontwerp doet met zijn chroom opties daarentegen eerder denken aan de sixties. Er kan gekozen worden voor volledig verchroomde versies met spiegeleffect of voor versies in het matzwart of wit met een verchroomd boordje. De Mutiple en Multiple Trimless modules zijn twintig jaar geleden al gelanceerd, maar zijn nog steeds populair. De module verbergt niets en toont zijn techniek open en bloot, waarbij een kantelmechanisme gebruikt kan worden om de lichtbron in elke richting te laten bewegen.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage