NRGY 62: aluminium gevelsysteem met minimaal energieverbruik

Met het gevelsysteem NRGY 62 van Sapa kunnen architecten hun esthetische wensen combineren met een slim profielontwerp van 62 mm. Daardoor zijn grote glasoppervlaktes, met dubbele of driedubbele beglazing, en maximale lichtinval perfect mogelijk. Wanneer er gekozen wordt om gebruik te maken van een uniek smart pin-systeem, is een standaard belasting tot 600 kg mogelijk.

NRGY 62 is beschikbaar in vier verschillende isolatieniveaus, variërend van basic tot Super High Insulated (SHI). Met een Um, Ut = 0,88 W/m2K en Foam-Power-isolator met een diepte van 59 mm levert de SHI thermische prestaties volgens Passiefhuisnormen. Ook biedt het systeem uitstekende weer -en seismische prestaties en is het getest volgens EN- en CWCT-normen. Het ontwerp van stijlen en regels een omvat een multisleuf, waarmee zonwering of andere hangende voorwerpen aan de gevel kunnen worden gemonteerd.

 

Toekomst planeet bewaren

“We leven in het tijdperk van de opwarming van de aarde. Daarom moeten wij iets doen om de toekomst van onze planeet te bewaren. Een slecht geïsoleerde façade veroorzaakt een grote CO2-uitstoot gedurende de volledige levenscyclus van het gebouw. Sapa Building System wil graag een bijdrage leveren aan de oplossing voor dit probleem. Wij proberen onszelf steeds weer uit te dagen om betere oplossingen te ontwikkelen en te leveren, “vertelt Johan De Clerck, Project Team Manager.” Een zeer goed presterende gebouwschil is de sleutel voor nul-energiegebouwen. NRGY 62 is een gevelsysteem dat daar een substantiële bijdrage aan levert.”

 

 

Aanzienlijke kostenbesparing

NRGY 62 beschikt over isolatiemogelijkheden die verder gaan dan die van passiefhuizen. NRGY 62 SHI met SBS Foampower-technologie is zelfs ‘Passivhaus’-gecertificeerd door IFT Rosenheim. Elementen als zonwering, automatisering en ventilatie kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden en zorgen voor een beter binnenklimaat. Het is ook mogelijk om in de gevel geïntegreerde fotovoltaïsche systemen aan te brengen waarmee zonne-energie opgewekt wordt. Al met al kan het gehele pakket voor een aanzienlijke kostenbesparing zorgen.

Bron: Sapa

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage