Op een dak is minder net meer wanneer het over een optimale waterhuishouding gaat

Volgens experten zullen in de toekomst steeds intenser en frequenter te maken krijgen met stortvlagen en overvloedige neerslag. De bouwsector dient hiermee rekening te houden, en dat vooral bij dakopbouw. Hoe meer water, hoe meer kanalen er nodig zijn om het hemelwaterafvoer er nodig zijn. De manier waarop het water gekanaliseerd en afgevoerd wordt, is case-independent. Bij het nieuwe gebouw van Asphalt Equipment werden de Sita dakkolken geïnstalleerd.

Bij Asphalt Equipment op de industriezone in Deinze denken ze zorgvuldig na over de problematiek. Voornamelijk omdat er enkele specifieke regels op de bedrijventerreinen gelden.

"Ik wil de volgende generatie niet met dit probleem opzadelen. Dichtbij onze huidige locatie voorzien we een nieuw gebouw waar het magazijn en de kantoorruimtes zullen huisvesten. Mijn dochter en zoon, die op een latere termijn het bedrijf zullen overnemen, kunnen hier samen met de medewerkers op een comfortabele manier werken. Door de wetgeving binnen dit industriegebied waren we genoodzaakt om onze waterhuishouding grondig te bekijken.", legt pater familias Rik De Wulf uit. Ruim 30 jaar geleden stampte hij het bedrijf Asphalt Equipment, dat momenteel nood heeft aan een grondige 'update', uit de grond. 

"Hoe minder dakopeningen er zijn, hoe minder kans op probleempjes."
- Miriam Corremans, Country Manager Belux Sita Bauelemente -


Hergebruik van hemelwater

Dochter Joni, die instaat voor het administratieve werk, besliste samen met de familie om te kiezen voor de Sita dakkolken.

"Op het nieuw gebouw beschikken we over een zeer ruim dakoppervlak en dus moeten we verstandig omspringen met hemelwater. Dit hemelwater wordt namelijk afgevoerd naar onze regenwaterput voor hergebruik en de beplanting. Het overige water gaat naar de wadi's die het industrieterrein van bluswater moeten voorzien."

"Hier gaat geen druppel water verloren."
- Joni De Wulf, zaakvoerder (in-spe) Asphalt Equipment -


Soort en diameter

"Bij Sita Bauelemente krijgen we wel eens te horen dat onze producten niet goedkoop zijn. Toch raden we iedereen aan om steeds naar het totaalplaatje van de verbouwingen te kijken. Dan ziet het er meteen helemaal anders uit. Je kan namelijk al fors besparen door de juiste soort en diameter van de afvoeren te kiezen.", vult Miriam Corremans countrymanager van Sita Bauelemente aan.

"Hoe minder dakopeningen er zijn, hoe minder kans op probleempjes."
- Miriam Corremans, Country Manager Belux Sita Bauelemente -

 

Iets wat CEO Thomas Kleinegees van Sita beaamt.

"Wij willen als bedrijf constructief meewerken aan de marktontwikkeling. De normeringen wijzigen wel eens en dan spelen wij daarop in met onze producten."

Die optimistische instelling is ook voelbaar bij zaakvoerder-in-spe Jens De Wulf. "We staan te popelen om een nieuw elan te geven aan ons bedrijf."

Deel dit artikel:
Contacteer Sita Bauelemente
Onze partners