OPROEP. Stedelijk kunstencentrum Elsene verbindt boven met beneden

In het kader van het programma Stadsbeleid 2021-2025, lanceert de gemeente Elsene een opdracht voor de lichte renovatie en opwaardering van een herenhuis aan de Kroonlaan om er op termijn een stedelijk centrum voor expressie en creatie te huisvesten. Hierbij hoort ook de aanleg van een aangrenzende tuin, die publiek zal worden opengesteld.

Het herenhuis aan de Kroonlaan is via de tuin verbonden met de lagergelegen Maalbeekvallei. Dit herenhuis is eigendom van de gemeente Elsene en werd begin 2000 grondig gerenoveerd. Er bestaat momenteel een tijdelijk gebruik op initiatief van de gemeente, dat voorafgaat aan de programmering van de site als cultureel centrum.

Voor de renovatieopdracht zoekt de gemeente Elsene een multidisciplinair team voor de architectuur, stabiliteit en speciale technieken, EPB-advies, landschapsinrichting en akoestiek. In verband met de financiering omvat deze opdracht een voorwaardelijke schijf voor het uitvoeringsdossier en de opvolging van de tuinaanleg. Meer info over de oproep vind je hier. Uiterste datum om je kandidaat te stellen is 19 juni 2023.

Deel dit artikel:

Onze partners