Orde van Architecten blikt tevreden terug op stage-evenement 2022

Op dinsdag 22, vrijdag 25 en woensdag 30 maart organiseerde de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten zijn jaarlijkse stage-evenement in Hasselt, Gent en Brussel. Laatstejaarsstudenten architectuur en eerstejaars stagiair-architecten werden er geïnformeerd over het verloop van de stage en konden er in dialoog gaan met jonge architecten en mandatarissen van de Orde. Na de workshops was er telkens nog een architecturale rondleiding en een receptie.

Gespreid over drie dagen en vier sessies verwelkomde de Orde van Architecten een 130-tal laatstejaarsstudenten architectuur en eerstejaars-stagiairs op zijn Stage-evenement in de Oude Gevangenis in Hasselt, de Ghelamco Arena in Gent en het Koninklijk Pakhuis in Brussel. Onderverdeeld in kleine groepen namen ze deel aan een aantal workshops waarbij thema’s werden behandeld als: Hoe ziet mijn stagetraject eruit? Hoe wordt mijn stage geëvalueerd? Wat met eigen werk? Kan ik stage lopen in het buitenland? Wat na mijn stage?

In een open, interactieve sfeer wisselden laatstejaarsstudenten en beginnende stagiair-architecten ideeën en ervaringen uit met andere studenten, stagiairs, jonge architecten en personeelsleden en mandatarissen van de Orde. Na de workshops kregen de deelnemende laatstejaars en stagiair-architecten een gegidste rondleiding op elk van de drie locaties. In de Ghelamco Arena werd de rondleiding voorafgegaan door een presentatie van Ruth Pollet (Bontinck Architecture and Engineering), destijds de projectleidster van het Ghelamco-project. In Brussel nam de gids de deelnemers ook mee naar de Gare Maritime, winnaar van tal van prestigieuze architectuurprijzen. Tijdens de recepties achteraf was er nog tijd om uitgebreid te netwerken.

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten bedankt alle betrokken onderwijsinstellingen en studentenclubs voor hun ondersteuning bij de promotie van het Stage-evenement en kijkt al uit naar een volgende editie in 2023.

Deelnemers over het stage-evenement:
“De stage is alweer iets minder een mysterie geworden.”
“Aangenaam dat het zo laagdrempelig is. Veel interactie!”
"Heel leerrijk. Heel fijn. Een aanrader voor iedereen die stage wil lopen."

 

 

Bron: Orde van Architecten - Vlaamse Raad

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage