(P)interesting: een uitgebreide ode aan de Belgische architectuur op een prikbord

Facebook is niet meer weg te denken en opinies vliegen ons per 140 tekens om de oren via Twitter. De sociaalnetwerksite Pinterest die fungeert als prikbord, is echter relatief onontgonnen terrein in ’t Belgische architectuurlandschap. Onterecht, want met een focus op beeld is Pinterest de manier om architecturale pareltjes in de spotlight te plaatsen. Getuige daarvan het profiel Belgian Architecture van architectuurstudent Maximiliaan Van de Velde, waarop hij het werk van een goeie 100 bureaus wist te verzamelen. 

Een prikbord waarop je foto’s naargelang je interesse (vast)pint: dat is Pinterest in een notendop. Binnen de modesector heeft het sociaal medium al ruimschoots zijn sporen verdiend. Zogenaamde fashionista’s kunnen op Pinterest hun modebewustzijn etaleren in de vorm van prentjes van zichzelf gehuld in ’t laatste nieuwe hippe stofje, al dan niet vergezeld van hun chihuahua die voor de gelegenheid een pakje in ’t zelfde materiaal aangemeten kreeg.

 

Visueel aantrekkelijk

Ook voor architecten is het een uiterst interessant medium. Alle projectbeschrijvingen ten spijt, maar één beeld zegt meer dan duizend woorden. En duizend beelden zeggen meer dan één beeld. Met het gebruiksgemak van Pinterest heb je in een mum van tijd een visueel portfolio op het wereldwijde web. Pin of repin en wie weet gaat je werk wel viraal.

 

Belgian Architecture

Nog niet overtuigd? Surf dan even naar het Pinterest-profiel van architectuurstudent Maximiliaan Van de Velde. Moest er een virtuele punaise-industrie bestaan, ze zou welvaart kennen dankzij deze jongeman die de Belgische architectuur een warm hart toedraagt. Hij creëerde voor bijna 100 bureaus een prikbord met daarop mooi beeldmateriaal van talloze projecten. “Momenteel zijn er al enkele bureaus actief op Pinterest, maar die inspanningen lijken hun vruchten niet af te werpen,” vertelt Maximiliaan. “Daardoor kwam ik op het idee om een zo uitgebreid mogelijke verzameling te maken met projectbeelden van Belgische architectenbureaus en overige boeiende info. Voor zover ik weet is dit het meest uitgebreide bord dat zicht enkel en alleen richt op  Belgische architectuur.”

Met succes, wat ons betreft. Een uitgebreid naslagwerk waarin je in een oogopslag talloze Belgische architecturale hoogstandjes kan bewonderen. Ere wie ere toekomt, wij “pinnen” Maximiliaan Van de Velde de medaille op van voorvechter van de Belgische architectuur in Pinterest-land. Volgen en (re)pinnen maar!

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage