Piet Eckert (E2A) komt in C-mine cultuurcentrum vertellen over dichter wonen

Architectuurwijzer organiseert op 28 november in C-Mine cultuurcentrum in Genk een lezing door architect Piet Eckert van het Zwitsere Bureau E2A. Hij komt zijn uitgesproken visie op dichter wonen toelichten.

De behoefte aan huisvesting is een blijvend thema in de Europese steden. Architecten en broers Piet en Wim Eckert van het Zwitserse bureau E2A zijn zich hier sterk van bewust. Ze ontwierpen een reeks bekende woonprojecten, zoals Werkbundstadt Berlin en Escherpark in Zürich en ook grote mixed use-projecten zoals Bethanien. Op 28 november komt Piet Eckert op uitnodiging van Architectuurwijzer in C-mine cultuurcentrum vertellen over zijn visie op dichter wonen.

De broers Piet en Wim Eckert studeerden beiden af ​​aan de ETH Zürich, in 1994 en 1995. Na hun studie werkten ze voor OMA in Rotterdam, Los Angeles en Seoul. In 2001 richtten ze samen E2A op. Hun werk nam zowel geografisch als typologisch een brede vlucht. Naast huisvesting ontwerpen de broers Eckert projecten voor de publieke, culturele, zakelijke en commerciële sector.

Architectuur is een continue zoektocht naar het ideale, en tegelijk een inventaris van de realiteit. E2A gaat bewust op zoek naar een vorm die deze beide principes eert en die de latente contradicties tussen ambitie, programma en locatie oplost. Wens en realiteit staan steeds vaker in conflict. Daarom werkt E2A strategieën uit die discrepanties en uitersten integreren met organisatorische logica en helderheid. Beperkingen worden omgezet in architecturale vormen.

De lezing gaat door in het Engels.

Praktisch:

  • Donderdag 28 november 2019 om 20.15 uur in de grote zaal in C-min cultuurcentrum in Genk
  • Toegangsprijs: 12 euro, 7 euro voor studenten
  • Reserveer je plaats via deze link

Deel dit artikel:

Onze partners