Privéwoning voorzien van Unidek Aero PD dakelementen

Voor het platte dak van zijn eigen privéwoning, die hij bouwt op een 400 meter hoog gelegen heuveltop in de prachtige Fagnes rond Welkenraedt, kiest de bouwheer en eigenaar, de heer Mond, resoluut voor dakelementen van het type Unidek Aero PD op het platte dak.

Deze dakelementen zijn geschikt voor platte tot licht hellende daken en bevatten een kern van brandvertragend gemodificeerd EPS Platinum. De buitenzijde is voorzien van een 12 mm OSB III. De binnenzijde is voorzien van een 12 mm gipskartonplaat, die tussen 2 verstijvers is aangebracht, afgewerkt met een 3 mm spaanplaat met geïntegreerde dampremmende laag. 

 

Bestand tegen wisselende weersomstandigheden

De beelden doen wellicht anders vermoeden, maar de woning ligt in een streek waar het weer onstuimig kan zijn. "Voor de keuze van de sandwichpanelen had ik vooraf één grote bekommernis", geeft de heer Mond toe. "Het kan hier heel hard waaien. De regen die dan op het dak valt, mag mijn slaap niet verstoren. Bovendien kan het ’s winters hard vriezen. Om die reden was de keuze voor dakisolatie met performante akoestische en thermische karakteristieken voor de hand liggend." In samenspraak met de architect werd daarom gekozen voor Unidek Aero PD 6.0. Deze sandwichpanelen leveren een hoog comfort op zowel thermisch als akoestisch vlak. Dit is één van de doorslaggevende redenen geweest om voor deze elementen te kiezen.
 
"Na de productfiche doorgenomen te hebben en de garantie van de architect dat mijn zorg ongegrond is, was de keuze snel beklonken", gaat de heer Mond verder. "Weer of geen weer, ik heb er alle vertrouwen in dat ik hier mijn schaapjes op het droge houd."

 

Snelle plaatsing met slechts twee personen

De sandwichpanelen kunnen op de werf snel geplaatst worden met een minimum aan personen. Op de werf worden de dakelementen met 2 man geplaatst. "En ik steek zelf graag een handje toe", vertelt de heer Mond. Zijn zonen zijn betrokken bij de bouw van zijn woning: die helpen de sandwichpanelen op hun plaats te brengen en de naden af te purren, zodat ze luchtdicht zijn afgewerkt. Op deze manier worden kieren en naden voorkomen, zodat ongewenste luchtlekkage en warmteverlies tot een minimum worden beperkt. Dit alles geeft dus niet alleen een prijsvoordeel door de snelle plaatsing, maar vooral ook veel gemoedsrust.

 

Zorgeloos het zwembad in

De Unidek Aero PD dakelementen zijn standaard voorzien van een geïntegreerde dampremmende laag. Dit volstaat in de meeste gevallen, maar deze woning kende een unieke uitdaging: door het binnenzwembad is er namelijk sprake van een extreem vochtig binnenklimaat en bovendien heeft het dak een dampdichte toplaag als afwerking. Hiervoor heeft Kingspan Unidek meegedacht in een oplossing op maat, namelijk het aanbrengen van een extra damprem. Dankzij deze oplossing kan de heer Mond zorgeloos een duik nemen.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners