Riante pastoriewoning met houten ramen en deuren

Een pastoriewoning die elegantie, luxe en harmonie uitstraalt. Een opzet waarin de eigenaars van deze nieuwbouwwoning met glans geslaagd zijn. De keuze voor houten ramen en deuren berust op een voorliefde voor een verfijnd design én een charmante uitstraling. Hiervoor werd beroep gedaan op Belisol als partner. 


Hoewel het op het eerste zicht niet van de buitengevel af te lezen is, omvat deze woning niet alleen een woongedeelte, maar ook een kapsalon. Binnenin duidelijk gescheiden, maar aan de buitenzijde vormen ze één harmonieus geheel. “Het kapsalon is bereikbaar via een aparte deur, maar verder wilden we vooral een mooi totaalplaatje nastreven”.
 

Harmonieus ramenspel

Met hun keuze voor raampartijen in verschillende afmetingen, bewijzen de eigenaars dat harmonie niet eentonig hoeft te zijn. Vaste raampartijen, hefschuiframen en kiepramen wisselen elkaar op speelse wijze af en houden het geheel interessant. Eén constante: de keuze voor hout. Zowel de ramen als deuren zijn vervaardigd uit afrormosia, een tropisch hardhout. Een duurzame én esthetisch doordachte keuze: dit project ademt klasse en stijl.
 

De charme van hout

Houten ramen en deuren zijn dan misschien niet de voordeligste optie, maar daartegenover staat een authentiek en doorleefd product dat mooier wordt met de tijd. De eigenaars van deze pastoriewoning kozen dan ook resoluut voor de charme van hout. De deuren met natuurlijke houtkleur werden afgewerkt met glaspartijen met opgelijmde kruishouten en verlenen de woning haar landelijk karakter. Voor de ramen werd er gekozen voor een afwerking met zwarte lak en uiterst verfijnde kruishouten die doen denken aan de elegantie van stalen ramen. Om een optimaal wooncomfort te garanderen werd het gehele project voorzien van hoogrendementsglas, ingewerkte screens en vliegenramen.

Behalve haar esthetische kwaliteiten, kan hout ook uitmuntende isolatiewaarden voorleggen. Hout is van nature een uitstekende vocht- en warmteregelaar die zowel thermisch als akoestisch zeer goed isoleert. De profielen zijn uitgerust met twee rubberen dichtingen die perfect afsluiten en u zo het wooncomfort bieden dat u verwacht.
 

Belisol als partner 

Voor de realisatie van dit project was de keuze voor Belisol snel gemaakt. “We wilden samenwerken met een deskundige partner die niet alleen uitblinkt op niveau van productkwaliteit maar ook op vlak van service.” Een partner die het koppel vond in de Belisol-vestiging in Peer. Bij Belisol wordt elk project vanuit het oogpunt van de klant bekeken: de noden van de klant worden beantwoord met professionaliteit, kwaliteit en wendbaarheid. Concreet vertaald dat zich in deskundig advies, een hoogwaardig product en een goede oplevering. Zo werd én blijft Belisol een gevestigde waarde binnen de markt van ramen en deuren.

 

Bron: Belisol
Deel dit artikel:
Onze partners