SelgasCano ontwerpt in 2015 het Serpentine Paviljoen

De Spaanse architecten van SelgasCano zijn geselecteerd om het Serpentine Gallery Paviljoen van 2015 te ontwerpen, een van de meest bezochte architectuur- en designtentoonstellingen ter wereld. Het paviljoen staat tijdens de zomer in de Kensington Gardens en zal dienen als een multifunctionele ontmoetingsplaats.

Transparantie

Het gerenommeerde architectenbureau wordt geleid door José Selgas en Lucia Cano en is het  eerste Spaanse bureau dat een Serpentine Paviljoen mag ontwerpen. AECOM staat opnieuw in voor de ingenieurs en de technische ontwerpservice. De ontwerpen zullen pas in februari 2015 onthuld worden, maar SelgasCano had al het volgende te zeggen over het paviljoen:  “Dit is een geweldige kans voor ons om te werken in een Koninklijk Park in Londen. Zowel de aspecten ‘Park’ als ‘Londen’ zijn heel belangrijk voor ons in de ontwikkeling van dit project. Het zullen de hoofdelementen zijn die we gaan gebruiken bij het ontwerpen van het paviljoen.Eén aspect is voor ons erg belangrijk: transparantie. Dat ‘materiaal’ moeten we verkennen in al zijn structurele mogelijkheden, waarbij we zoveel mogelijk andere secundaire materialen vermijden. We zullen heel geavanceerde technieken moeten gebruiken om die transparantie te verkrijgen.”

 

Vernieuwende technologie

SelgasCano ontwierp onder andere al het Silicon House in Madrid, een auditorium in Cartagena en zijn eigen SelgasCano-kantoor. Het bureau is vooral bekend om zijn synthetische materialen en vernieuwende technologieën.

Ze zijn de opvolgers van de Chileense architect Smiljan Radíc, die vorig jaar het paviljoen ontworpen heeft. Andere voorgangers waren onder andere Sou Fuijimoto, Herzog & de Meuron, Frank Gehry en Zaha Hadid.

 

Bron: Arch Daily

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage