sKin architecten en SAPA ramen creëren unieke woning

In het Nederlandse Boxtel ontwierp sKin architecten een huis met een creatieve vertaling van de wensen van de klant, de omgeving en de regelgeving. Het ontwerpteam slaagde erin om het concept, de materialen en alle details op elkaar af te stemmen, zowel in de plattegrond, het interieur als de buitenschil. De SAPA ramen en deuren (Avantis 95 en Artline), geplaatst door Peters Constructie Heijen BV, zorgen voor de verbinding met de buitenruimte.

De bewoners van dit huis kozen voor sKin architecten uit Boxtel (NL) vanwege de strakke vormentaal van het bureau en de betrokkenheid tijdens het hele proces. Aan het begin van een rustige autovrije laan ligt deze prachtige blikvanger. Met zijn strakke vormen en doordachte mix van moderne en warme materialen springt dit huis meteen in het oog. De aantrekkelijke buitenruimte en verhoogde ligging geven deze woning nog meer allure.

Innovatieve oplossingen en design

Zodra je het gebouw ziet, is het duidelijk dat dit een bijzonder huis is. Tijdens het ontwerpproces kwam het bureau een architectonische uitdaging tegen: het creëren van een mooie overgang tussen beton en wit stucwerk in de achtergevel. De oplossing werd gevonden in het ontwerpen van een 'buis' van glas omgeven door twee L-vormige haken.

Het schrijnwerk werd uitgevoerd met SAPA aluminium profielen in Hydro Circal. Artline werd gekozen voor de grote schuifdeuren, die een geraffineerde minimalistische look bieden voor zowel de vaste als de opengaande elementen. Deze werden gecombineerd met de Avantis 95 deur voor optimale thermische isolatie.

Indrukwekkend interieur

Niet alleen het exterieur is bijzonder, ook het interieur is indrukwekkend. Het interieur heeft een licht industriële uitstraling door de open indeling en het gebruik van stoere materialen, zoals een afgevlakte betonnen vloer en slanke stalen deuren. Bij binnenkomst door de imposante entree zie je één lange zichtlijn, die een idee geeft van de ruimtelijkheid en breedte van het huis.

Tijdloos en functioneel ontwerp

Een van de uitgangspunten voor het ontwerp van deze woning was dat het licht, tijdloos en enigszins ingetogen moest zijn, waarbij functionaliteit en esthetiek perfect op elkaar aansluiten. Dit is duidelijk zichtbaar in het slimme, elegante design met een industrial touch dat sKin architecten heeft gecreëerd.

Bron: SAPA
Deel dit artikel:
Onze partners