SOUNDBLOCK: het geluidswerend schanskorfsysteem van Betafence

Lawaai, geluidsoverlast. Wie in de buurt van drukke autosnelwegen of spoortrajecten woont, kan erover meespreken. De Soundblock schanskorf van Betafence biedt een oplossing die toelaat een doeltreffende geluidswering en een aanvulling op de natuurlijke esthetiek van elk landschap te combineren.

Lawaai, geluidsoverlast. Wie in de buurt van drukke autosnelwegen of spoortrajecten woont, kan erover meespreken. De Soundblock schanskorf van Betafence biedt een oplossing die toelaat een doeltreffende geluidswering en een aanvulling op de natuurlijke esthetiek van elk landschap te combineren.
De stille kracht


Betafence, een producent van omheiningen, met een ruim aanbod aan afsluitingen en producten voor toegangscontrole, ontwikkelde Soundblock in samenwerking met Sonorcontrol, onafhankelijk labo gespecialiseerd in geluidsengineering.

Soundblock is een gepatenteerde, geluidswerende schanskorf en kan omschreven worden als een geluidsmuur uit draadpanelen, die wordt opengevouwen en opgevuld geluid dempende vulzakken. Het systeem wordt vlak verpakt geleverd en is snel en eenvoudig ter plaatse te monteren, ook wanneer er flexibel moet omgesprongen worden met hindernissen en obstakels. Eindeloze constructies zijn mogelijk: een kilometerslange muur in eenheden van 2 tot 10 meter en dit met een hoogte tot 6 meter.
 

    
        
Het Soundblock-systeem wordt vlak verpakt geleverd en is snel en eenvoudig ter plaatse te monteren.


De gelaste draadpanelen zijn behandeld met Zincalu Ultra coating om de levensduur te verlengen, en zijn verbonden met spiralen, zodat de elementen een sterk geheel kunnen vormen. Dit resulteert in een veelzijdig, stevig en duurzaam product.
 
Klinkt als Soundblock


In het middensegment van de schanskorf worden vulzakken gebruikt tegen uitspoeling en erosie van het puingranulaat. De vulling zorgt voor het geluidsdempend Soundblock-effect en beperkt de geluidstransmissie tot een minimum.
                                                          

    

De vulzakken in het middensegment van de schanskorf zorgen voor het geluidsdempend effect, de buitenkant kan met eender welk materiaal opgevuld worden.

 

De buitenkant kan worden opgevuld met materiaal dat ter plaatse beschikbaar is (bv. bladeren, takken,…), maar ook met bijvoorbeeld sierlijke stenen of zelfs glas. De schanskorven lenen zich ook tot begroeiing met klimplanten. De materiaalkeuze bepaalt de sterkte van de geluidsabsorptie.
                                             
Het Soundblock-systeem heeft m.a.w. een dubbel effect en combineert transmissieweerstand en absorptie. Aan de kant van de geluidsbron vormt de muur een geluidsbarrière door zijn absorberende werking, terwijl het middelste compartiment fungeert als actief akoestisch deel dat de geluidstransmissie naar de andere kant van de muur beperkt. Er wordt dus minder lawaai gereflecteerd en er dringt minder geluid door de schanskorfmuur. De akoestische prestaties kunnen nog verbeteren door de integratie van extra absorberend materiaal.
                                                                                           
De Soundblock schanskorf is doeltreffend en esthetisch.


Stil rendement


Soundblock kan voor grote en minder grote infrastructuurprojecten een rendabele oplossing voor een doeltreffende geluidswering zijn. Het is relatief snel te plaatsen is en de opvulling van de schanskorven zelf gerealiseerd zou kunnen worden aan een minimale kost.


Deel dit artikel:
Onze partners