Tesla vindt photovoltaïsch dak opnieuw uit met Solar Roof

Gedaan met zonnepanelen, hier zijn de zonnedakpannen. De dakpannen - ontwikkeld door Tesla, de bekende fabrikant van elektrische wagens – laten toe om eenvoudig zonlicht om te zetten in elektriciteit, terwijl het dak toch het uitzicht van een dak behoudt. Solar Roof is geschikt voor daken met een helling van 14 tot 90 graden.

Met een geïntegreerde Powerwall-batterij wordt energie die overdag wordt verzameld, opgeslagen en beschikbaar gemaakt voor op elk moment. Zo wordt elk huis een persoonlijke stroomvoorziening. De glazen zonnedakpannen zijn zo duurzaam, dat Tesla er garantie op geeft voor de levensduur van de woning.
 

Onzichtbare zonnecellen

De hoeveelheid elektriciteit die Solar Roof produceert, past zich aan de energiebehoeften van de bewoners aan. Deze functie wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van twee soorten glazen dakpannen, zonnedakpannen en normale dakpannen. Ze zien er beide hetzelfde uit vanaf de straat. Solar Roof-dakpannen zijn gemaakt van gehard glas en zijn meer dan drie keer sterker dan normale dakpannen.
 

Off-grid betrouwbaarheid

Solar Roof kan worden geïntegreerd met de Powerwall-batterij voor thuis om zonne-energie te gebruiken wanneer de bewoners die nodig hebben, ononderbroken door netwerkstoringen.

Bron: Tesla

Deel dit artikel:

Onze partners