Tiende reeks Bouwmeester Labels geselecteerd

De Vlaamse Bouwmeester en het Vlaams Architectuurinstituut kenden voor 2022-23 aan drie onderzoeksvoorstellen het Bouwmeester Label toe. Eagles of Architecture voeren aan de hand van systematisch tekenwerk een onderzoek naar de wetmatigheden van architecturale schoonheid. Atelier Horizon en Osmos Network zullen een film maken om het debat rond de parkeerproblematiek in kleine en middelgrote centra terug te brengen tot het niveau van de bewoners. BOS+ wil samen met Kind en Samenleving en Endeavour werk maken van kwalitatieve speelnatuur voor leefbare dorpskernen.  

Voor het tiende jaar op rij ging het Team Vlaams Bouwmeester met het Bouwmeester Label op zoek naar sterke ruimtelijke concepten en geïntegreerde onderzoeksvragen die een positief maatschappelijk verschil kunnen maken. Dit jaar gebeurde dit opnieuw in nauwe samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut. Drie projecten werden geselecteerd.

Met het Bouwmeester Label wil de Vlaamse Bouwmeester vernieuwende en beleidsrelevante ideeën oppikken vanuit de onderzoeks- en ontwerppraktijk. Bedoeling is om ongevraagd onderzoek te ondersteunen in zijn prille beginfase. Ontdek de laureaten op de website van De Vlaamse Bouwmeester. 

Bron: Team Vlaams Bouwmeester

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage