Tienkoppige jury voor architectuurwedstrijd Het Dak is Bitumen

Nog tot einde maart kunnen zowel architecten als studenten zich kandidaat stellen voor de architectuurwedstrijd Het dak is Bitumen. Een architectuuraward staat of valt met een goede jury en wat dat betreft heeft Bitubel zonder meer zijn huiswerk goed gemaakt. Het heeft negen vooraanstaande architecten, docenten en journalisten kunnen strikken om in de jury te zetelen.

De wedstrijd Het Dak is Bitumen staat volledig in het teken van platte daken. Er is een totale prijzenpot van € 8000 mee gemoeid. Voor de architecten komen alle projecten in aanmerking die maximaal 5 jaar oud zijn, die zich in België bevinden of ontworpen zijn door een Belgisch architect en waarin het plat dak uitgerust werd met een bitumineuze dakdichting.

Ook studenten kunnen meedingen naar een prijs. Enige voorwaarde is dat ze ingeschreven zijn bij een Belgische architectuurschool en dat een plat dak een essentieel onderdeel vormt van het project dat ze indienen.

Projecten indienen kan nog tot einde maart. Daarna zal een professionele jury de longlist herleiden tot een shortlist en zal het per categorie (woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie) een winnaar aanduiden. Voor de studenten zullen er vier winnaars aangeduid worden.

De award is een initiatief en organisatie van Bitubel, de federatie van vier fabrikanten van bitumineuze dakdichtingen.


Een jury van tien professionals

Bitubel heeft zopas bekendgemaakt wie in de jury zetelt. Onder de juryleden treffen we zowel architecten aan als journalisten en docenten maar ook de sector van de aannemers en dakdekkers is vertegenwoordigd. In alfabetische volgorde zijn dat:

  • Sébastien Cruyt: ingenieur-architect, vennoot bij Synergy International
  • Colette Demil: architectuurjournalist, zaakvoerder van CD Media Productions, auteur van meerdere architectuurpublicaties
  • Marc Dubois: architectuurdocent in binnen- en buitenland en auteur van meerdere architectuurpublicaties
  • Lionel Lhoir: architect en uitgever van het magazine FocusArchi
  • Rik Neven:  architectuurjournalist en zaakvoerder van Redactiebureau Palindroom en Architectura.be
  • Philippe Selke: Franstalig hoofdredacteur van Architectura.be
  • Wim Supply: zakelijk leider van architectuurorganisatie Archipel
  • Arnaud Tandt: freelance architectuurjournalist, o.a. voor NAV, Netwerk Architecten Vlaanderen
  • Filip Van der Linden: journalist en medewerker Bouwkroniek
  • Dirk Van Kerckhove: directeur Confederatie Bouw Afwerking

 

De award Het dak is Bitumen is een initiatief van vier fabrikanten van bitumineuze dakbanen:  Voor de praktische organisatie werkt het hiervoor samen met Redactiebureau Palindroom.

Meer info of inschrijven voor de wedstrijd: award.bitumeninfo.be  

 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage