Troldtekt® duurzame akoestische panelen Cradle to Cradle Gold gecertificeerd

Troldtekt heeft een nieuwe mijlpaal bereikt als onderdeel van zijn strategisch werk met duurzaamheid: het gehele assortiment van Troldtekt cementgebonden houtwolproducten is een niveau omhoog gegaan in het duurzame ontwerpconcept Cradle to Cradle, van Silver naar Gold. Het nieuwe certificaat is bereikt na overschakeling op nieuwe verfrecepten in de productie.  

In 2012 kreeg Troldtekt zijn eerste Cradle to Cradle-certificering. Gaandeweg werd duidelijk dat Cradle to Cradle niet alleen een productcertificering is, maar dat er een strategische aanpak nodig zou zijn om serieus met de principes te werken.

productie geoptimaliseerd

"Meer dan een decennium geleden kozen we ervoor om onze bedrijfsstrategie te baseren op de Cradle to Cradle-principes. Sindsdien hebben we onze productie geoptimaliseerd door over te schakelen op hernieuwbare energie, door systematisch afval te recyclen en nog veel meer. De gezondheid van het materiaal, en met name de conserveringsmiddelen in de verf, vormden de enige belemmering voor het behalen van het Gold-certificaat. Daarom zijn de nieuwe verfrecepten een mijlpaal voor ons," zegt Tina Snedker Kristensen, Hoofd Duurzaamheid en Communicatie bij Troldtekt A/S.

"Het is niet slechts een klein stukje van ons assortiment dat nu Cradle to Cradle-gecertificeerd is op Gold-niveau - het is het hele assortiment van Troldtekt cementgebonden houtwolproducten in naturel crème of geverfd in onze standaardkleuren wit, grijs en zwart. De certificering heeft ook betrekking op onze designseries,” voegt ze eraan toe. Zoals de Troldtekt v-line, die afgelopen voorzomer zijn intrede maakte op de Belgische markt.

hergebruik van materialen

De visie achter Cradle to Cradle is een wereld waarin fabrikanten hun producten ontwerpen voor een circulaire economie - met andere woorden, waarin de materialen kunnen worden hergebruikt in nieuwe cycli.

De overstap naar het nieuwe verftype betekent dat Troldtekt binnen materiaalgezondheid twee niveaus omhoog gaat - van Silver naar Platinum. Aangezien Troldtekt al op Gold of Platinum niveau zit in de andere vier categorieën, leidt dit tot een algehele certificering op Gold-niveau.

Het nieuwe Gold-certificaat is een zogenaamde tussentijdse certificering en wordt afgegeven in overeenstemming met Cradle to Cradle versie 3.1, terwijl de hercertificering later dit jaar zal plaatsvinden in overeenstemming met de nieuwste versie 4.0.

Meer informatie over Troldtekt® duurzame akoestische panelen met C2C Gold certificaat vindt u hier.

Bron: Isolco
Deel dit artikel:
Onze partners