Twee nominaties voor Link Lab, Markland en Stay Studio op World Architecture Festival

The Sky
The Sky
The Sky
The Sky
The Sky
The Sky
Link Lab creative office
Link Lab creative office
Link Lab creative office
Link Lab creative office
Link Lab creative office

De alliantie van Link Lab Architecture, Markland en Stay Studio is tweemaal genomineerd voor de shortlist van het prestigieuze World Architecture Festival. The Sky (Kortrijk) is finalist voor de categorie ‘Future Projects – Residential’. Met hun eigen nieuwe kantoor sleepten dezelfde bureaus ook nog eens een nominatie in de wacht voor ‘Inside’, dat het interieurgedeelte van het festival vertegenwoordigt, en dat in de categories (Small) Offices.

In de volgende etappe naar de Award zullen de projecten live gepresenteerd worden voor een jury, tijdens het World Architecture Festival en het World Interior Festival. Deze festivals vinden plaats van 29 november tot 1 december 2023 in Marina Bay Sands (Singapore).

 

The Sky

The Sky komt op de universiteitscampus in Hoog Kortrijk. In de 16 verdiepingen tellende toren komen 192 lichtrijke en comfortabele studentenkamers met een gemeenschappelijke keuken per verdieping. De extra woongelegenheid op de campus zal tegemoet komen aan de hoge nood aan studentenhuisvesting. De twee benedenverdiepingen zullen publieke functies omvatten. Ze sluiten op die manier aan op de omringende laagbouw van de universiteitscampus. Er komen onder meer co-workingspaces en publieke diensten. De seminarieruimte op de bovenverdieping, met als troef het dakterras, wordt een aanwinst voor zowel zakelijke als academische events.

 

Link Lab creative office

Link Lab is een platform dat verschillende creatieve bureaus onderbrengt: zowel urban planners (het nieuwe Dencity), als architecten voor grote ontwikkelingen (Markland), tot ontwerpers van particuliere woningen (Us) en interieurdesigners (Stay Studio) hebben er hun werkplek. De idee van een ‘platform’ speelde een cruciale rol bij het interieurdesign. Geen enkele van de bureaus heeft haar of zijn eigen ruimtes. De volledige vloer wordt gemeenschappelijk ingezet als kantoorruimte en als ruimte voor architectuurworkshops, netwerkevents en lezingen.

Bron: Studio Dada
Deel dit artikel:
Onze partners