Unidek SolarPower: een mooie en economische manier om zonnepanelen te plaatsen op het dak

Een mooi dak, dat goed geïsoleerd is en energie opwekt in één: daar ging de aannemer voor bij de bouw van 6 nieuwbouwwoningen in Samart.

In het Waalse Samart werden 6 nieuwbouwwoningen voorzien van Unidek Aero dakelementen in combinatie met de Unidek SolarPower toepassing. Deze indakoplossing van pv-panelen is een mooie en economische manier om zonnepanelen te plaatsen op het dak: er moeten namelijk geen dakpannen voorzien worden én het geheel oogt op slag veel strakker.

Het komt niet vaak voor dat woningen aan beide dakzijden voorzien worden van zonnepanelen. Een vreemde gedachtegang volgens Gérald Vanhove van Horizon Sud: "Pv-panelen reageren op licht en niet op zon, zoals vaak gedacht wordt. Daken die niet naar het zuiden gericht zijn, zijn dus ook zeer geschikt om te voorzien van zonnepanelen. Door onze keuze om beide zijden van het dak te voorzien van pv-panelen kunnen we beantwoorden aan het jaarlijks energieverbruik van deze woningen, wat ervoor zorgt dat deze woningen energievoorzienend zijn."

Bron: Kingspan Unidek

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage