Veilig werken op hoogte: hoe DELTA® onderdakfolies dakwerkers beschermen

Veiligheid staat voorop in elke sector, maar het is vooral cruciaal in de bouwsector en nog specifieker bij het werken op daken. Dakwerkers, die elke dag balanceren op grote hoogten, lopen altijd het risico van een val. Gelukkig zijn er naast persoonlijke beschermingsmiddelen zoals harnassen, antislipschoenen en helpen aanvullende maatregelen die kunnen helpen. Eén van deze maatregelen is het gebruik van onderdakfolie, die een extra laag bescherming biedt tegen misstappen. Dörken Membranes werkte de afgelopen jaren had om onderdakfolies nog sterker te maken.

 

Dörken Membranes ontwikkelde de onderdakfolies zoals DELTA-XX PLUS® STRONG en DELTA®-MAXX PLUS om niet alleen bestand te zijn tegen weer en wind, maar ook om sterk genoeg te zijn om de gevolgen van een misstap op te vangen. Deze folies zijn ontworpen om sterk en scheurvast te zijn, waardoor ze in geval van een misstap kunnen helpen om ernstige verwondingen en schade aan het dak te voorkomen.

Sterk en scheurvast: delta-xx Plus® STRONG

De DELTA-XX PLUS® STRONG folie is specifiek ontwikkeld met meerdere lagen geotextiel en een sterke rasterversterking. Deze structuur zorgt ervoor dat de folie uiterst robuust is en zelfs in het geval van een misstap de dakwerker kan ondersteunen, waardoor de kans op ernstige verwondingen en schade aanzienlijk wordt verkleind.

Flexibel en duurzaam: DELTA®-MAXX PLUS

Naast sterkte is flexibiliteit cruciaal. De DELTA®-MAXX PLUS folie combineert hoge scheurweerstand met grote elasticiteit, wat betekent dat deze bestand is tegen doorstappen en kleine misstappen. Deze eigenschappen verlengen niet alleen de levensduur van het dak maar verzekeren ook continuïteit van de waterdichtheid.

Antislip bescherming: DELTA®-FOXX PLUS

De DELTA®-FOXX PLUS folie is voorzien van een innovatieve antislipcoating, wat de veiligheid van dakwerkers verhoogt door het risico op uitglijden en vallen te verkleinen, vooral onder natte of gladde omstandigheden.

Kies voor veiligheid met DELTA® onderdakfolies

In de bouwsector, waar veiligheid essentieel is, bieden deze onderdakfolies een belangrijke extra bescherming. Of het nu gaat om de sterkte van DELTA-XX PLUS® STRONG, de flexibiliteit van DELTA®-MAXX PLUS, of de antislipbescherming van DELTA®-FOXX PLUS, Dörken ontwierp de folies om zowel dakwerkers als de dakstructuur zelf te beschermen.

Ontdek meer over de producten van Dörken en vraag een gratis stalenboek van DELTA® onderdakfolies aan, waarin de eigenschappen en voordelen van elke folie zijn opgenomen.

Bron: Dörken
Deel dit artikel:
Onze partners