Vernieuwd Nijntje Museum zit er mede dankzij James Hardie warmpjes bij

Op 21 juni opende het gerenoveerde Nijntje Museum in Utrecht opnieuw zijn deuren. Het museum, dat eerst bekend stond als het Dick Bruna Huis (2006), opereert sinds 2016 onder de naam Nijntje Museum. Met 3.200 bezoekers per week bereikte het museum zijn capaciteit en werd daarom niet alleen gerenoveerd, maar ook uitgebreid met maar liefst 800 m², bijna een verdubbeling van de oorspronkelijke ruimte. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de toepassing van producten van James Hardie.

De verbouwing van ‘het leukste museum voor peuters en kleuters in Nederland’ was een flinke uitdaging vanwege de coronaperiode en de bijbehorende schaarste aan mensen en materialen. Uiteindelijk is het museum ingrijpend vernieuwd, uitgebreid en flink verduurzaamd. Zo is er onder andere een aanzienlijke oppervlakte vloerverwarming aangelegd. Diverse producten van James Hardie, zoals fermacell® vloerelementen en gipsvezelplaten, zijn hierbij succesvol toegepast.

Keuze voor droogbouwvloersysteem

Er is gekozen voor een vloerverwarmingssysteem op basis van droogbouw. Dit systeem is zeer geschikt voor renovaties of situaties waar een natte vloer geen optie is en het biedt ook een duurzame keuze. De fermacell® vloerelementen type 2E33 zijn gebruikt als droge dekvloer. Deze elementen zijn toepasbaar bij renovaties, verbouwingen van bestaande gebouwen en nieuwbouwprojecten, vooral waar lucht- en contactgeluidisolatie en brandwerendheid belangrijk zijn. In de platen zijn sleuven gefreesd door vloerverwarmingsspecialist JK Vloerverwarming voor de verwarmingsbuizen.

Drie keer duurzaam

De fermacell® vloerelementen type 2E33 bestaan uit twee fabriekmatig verbonden fermacell® gipsvezelplaten van 12,5 mm dik, wat een duurzame basis vormt. Zowel gips- als houtvezel scoren hoog op duurzaamheid. Onder deze elementen zijn fermacell® droge egalisatiekorrels toegepast. Na de aanleg van de buizen is een topvloer van 10 mm fermacell® gipsvezelplaat geïnstalleerd. Dankzij de installatie door JK Vloerverwarming en de producten van James Hardie zit het vernieuwde Nijntje Museum er weer duurzaam en warmpjes bij.

Bron: James Hardie
Deel dit artikel:
Onze partners