Waarom de fundering isoleren een uitstekend idee is

Degelijke isolatie bespaart heel wat kosten op de energiefactuur. Meestal wordt er gefocust op de isolatie van daken, spouwmuren en vloeren en wordt er dubbel glas geplaatst. Maar de isolatie van de fundering wordt vaak vergeten. Specialist Soprema vertelt waarom de fundering isoleren toch de moeite waard is.

Isolatie van funderingen: wat houdt het juist in?

Is vloerisolatie niet mogelijk omdat het huis geen kruipruimte heeft? Dan is de isolatie van funderingen een goed alternatief. In huizen zonder kruipruimte wordt er heel wat energie verspild aan de opwarming van de ondergrond.

Het isoleren van de fundering zorgt ervoor dat horizontale uitvloeiing van warmte wordt tegengehouden. U kunt het energieverlies via de ondergrond dus niet volledig stoppen (zoals bij vloerisolatie), maar toch sterk verminderen. Het is dus zeker de moeite waard wanneer vloerisolatie geen optie is: de bewoner zal het verschil zien op zijn energiefactuur, én het is goed voor het milieu.

 

Welke materialen zijn geschikt?

1. GEMADRAIN: XPS-isolatie met noppenfolie. Normaal gezien plaatst u XPS en daarop noppenfolie om de isolatieplaten te beschermen. Maar de Gemadrain bevat beide al. Zo bespaart u tijd en een extra werkgang, want u moet geen extra folie aanbrengen. De plaatsing is dus ook nog eens extra voordelig.

2. XPS SL: Dit type isolatie is drukvast, vochtbestendig, maatvast, 100% recycleerbaar en bevat een klimaatvriendelijke CO2-technologie. XPS SL zal worden geproduceerd op de gloednieuwe Ambior-site van Soprema.

3. XPS PROTECT ARTIC C: XPS-isolatie met esthetische gecementeerde afwerking. Aangeraden bij isolatie van funderingsmuren boven het maaiveld.

Bron: Soprema
Deel dit artikel:
Onze partners