Willco Products lanceert innovatief dakrandprofiel

Willco Products heeft een nieuw dakrandprofiel ontwikkeld om problemen bij buitenbepleistering, zoals vuile strepen en vochtinfiltratie, beter te kunnen aanpakken. Het nieuwe dakrandprofiel bestaat uit twee delen: het dakrandprofiel zelf en een verbindingsstuk. Beide delen zijn geproduceerd volgens Nen-EN 755-9 en zijn gemaakt uit aluminium. De onder- en bovenzijde zijn in hetzelfde materiaal afgewerkt, wat volgens de fabrikant technische en esthetische voordelen moet opleren.

Technische voordelen

De technische voordelen betreffen vooral het waterdichte aspect van het dakrandprofiel. Zo zijn onder meer de naden tussen verschillende dakrandprofielen altijd waterdicht en zorgen de voorgevormde hoeken voor een waterdichte aansluiting. Tevens kan er dankzij een afgeschuinde bovenzijde met langsgroeven EPDM-dakdichting stevig verkleefd worden tot aan de opstand. Dat zorgt er voor dat water wordt weggeleid naar de binnenzijde van de dakopstand, wat het risico op vervuiling tussen de naden van verschillende dakrandprofielen  en vochtinfiltratie verhindert. Het verbindingsstuk zorgt voor de nodige dilatatie.

Esthetische aspect

Er werd ook aandacht besteed aan het esthetische aspect van het dakrandprofiel. De profielen schuiven over een volledig ingewerkte betonplexplaat of houten plaat, waardoor ze langs de boven- en onderzijde goed aansluiten. Dit zorgt ervoor dat de sierpleister tot tegen het profiel kan worden afgewerkt. De constructie van het profiel zorgt er ook voor dat de verticale en horizontale oversteek met de gevel altijd ideaal is.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage