Win een exemplaar van het Architectuurboek Vlaanderen N°14

Het bouwverlof komt eraan, tijd om een goed boek te lezen. Het Vlaams Architectuurinstituut lanceerde onlangs de nieuwste editie van het Architectuurboek Vlaanderen. Wanneer attitudes vorm krijgen focust op architectuur die actief inspeelt op maatschappelijke en ruimtelijke veranderingen, en tegelijk de eigen discipline bevraagt. architectura.be mag 10 exemplaren weggeven.

Appartementisering, bouwshift, Mobiscore, sloop, luchtkwaliteit, mobiliteit, het recht op wonen… Termen die de afgelopen maanden niet waren weg te slaan uit de media en nog steeds de publieke opinie beroeren. Reden genoeg om te kijken naar de wijze waarop architecten ‘vorm’ inzetten in de omgang met deze maatschappelijke uitdagingen. Alle geselecteerde projecten in het Architectuurboek Vlaanderen N°14 tonen dat er in Vlaanderen en Brussel architecten aan het werk zijn die actief inspelen op maatschappelijke veranderingen met een sterke ruimtelijke dimensie. Ontwerpers ondernemen een voortdurende zoektocht naar een ontwerphouding en vormtaal die hen toelaat om met de blik op de toekomst te antwoorden op de diepgaande ecologische, sociale, stedenbouwkundige en economische transities. Die kerngedachte resoneert in de titel van het huidige architectuurboek, Wanneer attitudes vorm krijgen.

 

Win een exemplaar

 architectura.be mag 10 boeken wegschenken. Hoe neem je deel? Stuur een mail naar info@architectura.be met een originele motivatie. De onschuldige kinderhand van de redactie bepaalt 10 winnaars. Succes!

Deel dit artikel:

Onze partners