Zeven studenten schrijven het boek 'Speeltijd'

Zeven studenten uit verschillende architectuuropleidingen stelden onlangs hun boek ‘Speeltijd. Een kritische pauze: processen van eindwerken in architectuur' voor. De samenwerking tussen de zeven studenten kwam er na een oproep van Christoph Grafe - directeur van het Vlaams Architectuurinstituut. Hij vroeg de Vlaamse architectuuropleidingen om een open reflectie op het Architectuurboek ‘Vlaanderen N°10.
Zeven studenten uit verschillende architectuuropleidingen stelden onlangs hun boek ‘Speeltijd' voor. 'Speeltijd. Een kritische pauze. Processen van eindwerken in architectuur’ is het zelfverklaarde stiefbroertje van het Architectuurboek Vlaanderen N°10, een uitgave van het Vlaams Architectuurinstituut. De samenwerking tussen de zeven studenten kwam er na een oproep van Christoph Grafe - directeur van het VAi. Hij vroeg de Vlaamse architectuuropleidingen om een open reflectie op het Architectuurboek ‘Vlaanderen N°10.
Net als het Architectuurboek Vlaanderen werpt Speeltijd zijn licht op de architectuurproductie in Vlaanderen. Maar anders dan het Architectuurboek bundelt Speeltijd papieren architectuur, in dit geval eindwerken. Aan de hand van 9 inspirerende afstudeerprojecten vertelt dit architectuurboek over verschillende benaderingen, percepties, maak- en leerprocessen.

De volgende zeven studenten tekenden present als redactieteam: Jonas Apers, Hannah Corbett, Pieter De Walsche, Maarten Lambrechts, Lize Nevens, Laurence Parrein en Nathan Wouters.

Het boek is verkrijgbaar aan 17,50 euro. Het boek wordt ook via de website van het Vlaams Architectuurinstituut te koop aangeboden. Voor eventuele groepsaankopen of aankoop in grotere oplages kunt u contact opnemen via jaarboekbis@gmail.com.
Deel dit artikel:

Onze partners