Active House Award voor CM-gebouw Demersite van archipelago

© CM Gezondheidsfonds
© CM Gezondheidsfonds
© CM Gezondheidsfonds

Demersite, het nieuwe hoofdkantoor van CM Gezondheidsfonds in Limburg, ontving de Active House award in de categorie ‘Principle’. Het gebouw, waarin zich ook het Gezondheidspunt bevindt, werd bekroond voor het weerspiegelen van de principes van Active House, zoals duurzaamheid en comfort.

“We zijn blij dat Active House International ons kantoor heeft bekroond met een award”, zegt directeur Netwerk van CM Gezondheidsfonds Benjamin Vandervoort. “Samen met archipelago, Cordeel, Procos en vele andere partners hebben we hard gewerkt om een fijne werkomgeving voor onze medewerkers te ontwikkelen. Dat vind je terug in de formele en informele ontmoetingsruimten die we creëerden, de goede akoestiek en de hoge verluchtingsnormen, maar ook de natuurlijke lichtinval en de gekozen materialen en meubels.”

“We zien dat onze collega’s hier graag werken en genieten van de mooie werkomgeving, die vele mogelijkheden voor verbinding biedt. Datzelfde geldt voor de andere bedrijven die inmiddels hun plekje op Demersite hebben gevonden. Het gebouw is altijd een toekomstgerichte keuze geweest", zegt Vandervoort.

Active House Awards

Active House International is een wereldwijde vereniging die inzet op het vaststellen van normen voor gezonde en comfortabele gebouwen. De Active House awards werden online uitgereikt tijdens het New European Bauhaus Festival in Brussel.

De awards belonen en promoten gebouwen die comfort, energie en milieu in evenwicht brengen, om zo de levenskwaliteit van de gebruikers te verbeteren en de duurzaamheid te garanderen. “Het CM-gebouw is een schoolvoorbeeld van hoe architectuur bijdraagt tot levenskwaliteit, ​ mensgerichtheid en welbehagen”, beaamt architect Kris Loix van ontwerpbureau archipelago.

Bron: CM Gezondheidsfonds
Deel dit artikel:
Onze partners