Evereast - The Wood: innovatief en betaalbaar woonproject aan de poorten van Brussel (A2RC Architects)

© BGHM & Everecity
© BGHM & Everecity
© BGHM & Everecity
© BGHM & Everecity
© BGHM & Everecity
© BGHM & Everecity
© BGHM & Everecity
© BGHM & Everecity
© BGHM & Everecity
© BGHM & Everecity
© BGHM & Everecity
© BGHM & Everecity

In Evere, aan de poorten van onze hoofdstad, hebben de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) en Everecity een tweede innovatief en passief vastgoedproject ingehuldigd. Evereast – The Wood is een complex met 54 appartementen en werd verwezenlijkt door Bouygues Immobilier en het team van A2RC Architects. Het project vervolledigt een locatie met twee andere gebouwen van private eigenaars en ligt in lijn met de ambities van de regering om in het kader van het Noodplan voor de Huisvesting meer woningen te voorzien in Brussel.

Evereast – The Wood biedt een breed scala aan woningen, van studio's tot 3-slaapkamerappartementen, om te voldoen aan de behoeften van zowel alleenstaanden als grotere gezinnen. In de kelderverdiepingen beschikt elke woning over een bergruimte, parkeerplaats en fietsenstalling. Het gebouw is ontworpen om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. De hoge energieprestaties zullen helpen om het energieverbruik van elk huishouden te verminderen en zo de kosten te beperken.

 

Lichtinval

De architecten van A2RC hebben bijzondere aandacht besteed aan de lichtinval, waarbij elke woning profiteert van grote erkers die daglicht binnenlaten en uitzicht bieden op de groene ruimten aan de tuinkant. Het complex is een harmonieus geheel rond een aangelegde tuin, die een toekomstige ontmoetingsplaats moet worden. Het complex is ontworpen om de bewoners een gevoel van privacy te garanderen, terwijl ze toch verbonden blijven met het leven in hun buurt.

 

Van kantoor- tot woongebouw

Het voormalige kantoorgebouw “The Wood” ligt in een wijk die de afgelopen jaren grote veranderingen heeft ondergaan, waarbij andere kantoorgebouwen zijn verbouwd tot woongebouwen om te voldoen aan de steeds toenemende behoefte aan woningen in Brussel. Het woonproject ligt in de buurt van groene ruimten, openbare voorzieningen en tal van winkels en restaurants. Een ideale ligging dus, in een aangename omgeving.

 

Sleutelklaar project

Sinds 1 januari 2024 hebben al meer dan 30 gezinnen hun intrek genomen in het gebouw. Voorzitter Mathieu Vervoort van Everecity prijst het werk van de teams die hebben bijgedragen tot het succes van dit project: "Dit is het tweede sleutelklare project dat in minder dan 5 maanden tijd in Evere werd ingehuldigd voor Everecity. Het energiezuinige gebouw draagt bij tot de versterking van de sociale mix in de wijk, die dankzij de verschillende vastgoedprojecten grote veranderingen zal ondergaan."

 

Uitbreiding woningbestand

Yves Lemmens, algemeen directeur van BGHM, is verheugd dat "in een van de minst betaalbare gemeenten in termen van prijzen, de BGHM een partnerschap heeft kunnen sluiten met Bouygues Immobilier om het openbare woningbestand uit te breiden met 54 extra eenheden, die rechtstreeks inspelen op sociale en klimaatproblemen."

Bron: BGHM
Deel dit artikel:
Onze partners