EXPO. Atelier Gevonden architectuur (DE SINGEL, 6-17 maart)

Van 6 tot en 17 maart presenteert het Vlaams Architectuurinstituut het werk van studenten uit vijf verschillende architectuuropleidingen. Samen met hun docenten gingen ze aan de slag met het materiaal uit de tentoonstelling Gevonden architectuur. Het resultaat kan je bewonderen in de wandelgangen van DE SINGEL.

In het kader van de tentoonstelling Gevonden architectuur: Experimenten in conservatie presenteren architectuuropleidingen uit Vlaanderen en Brussel hun werk in de gangen van DE SINGEL. Hiermee biedt het Vlaams Architectuurinstituut een platform voor nieuwe visies op hergebruik en herbestemming.

De verschuiving van het ontwerpen van nieuwe gebouwen naar het ingrijpen in bestaande structuren is niet enkel zichtbaar in de architectuurpraktijk, maar ook in het onderwijs. Met een focus op duurzaamheid, circulariteit, erfgoed, collectief geheugen of ruimtelijke en structurele kwaliteit leveren architectuurstudenten een bijdrage aan het discours over de transformatie van de bestaande gebouwde omgeving.

 

Deelnemende studio's en seminars

  • UHasselt - Faculteit Architectuur en Kunst – Genius Loci (Koenraad Van Cleempoel, Karen Lens en Joshua Kempen)
  • VUB, Architectural Engineering – Habitat and Heritage (Ann Verdonck en Evi Corne)
  • KU Leuven Faculteit Architectuur, Campus Sint-Lucas Gent – Structural Contingencies (Caroline Voet)
  • UAntwerpen Faculteit Ontwerpwetenschappen – Uninvited Friends (Bart Hollanders en Maximiliaan Royakkers)
  • UGent Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur - A Dense Suburbanity for Drongen (Dirk Somers en Merijn Muller)

 

Emily Wickham – Assemble

Op 5 maart opent Emily Wickham van het Londense Assemble de tentoonstelling ‘Atelier Gevonden architectuur’. In haar lezing staat Wickham stil bij de projecten en ideeën van Assemble die focussen op het omgaan met het bestaande patrimonium. Meer info over de lezing en de expo vind je hier.

Bron: VAi
Deel dit artikel:
Onze partners